Ανακοινώθηκε επίσημα το Halo 5: Guardians

Έρχεται ως το τέλος του έτους. Στο Xbox One, φυσικά!halo_5_guardians001.jpg

Ο πέμπτος βασικός τίτλος της σειράς θα χρησιμοποιεί μια εντελώς καινούρια, δική του engine, ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την καινούργια κονσόλα της Microsoft.

Όπως είπε για αυτόν η Bonnie Ross, general manager και Χερ Κουμαντάτ της 343 Industries..:

Quote:

Κάθε φορά που μεταβαίνεις σε μια καινούργια πλατφόρμα, έχεις την ευκαιρία να δεις τα πράγματα από μια νέα προοπτική. Για εμάς στην 343 Industries, η διάθεση του Xbox One ήταν μια ευκαιρία να σκεφτούμε τι ιστορίες θέλαμε να πούμε, πώς θα τις πούμε, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σπρώξουμε το franchise του Halo για να επιδείξουμε την πλατφόρμα. Και, το σημαντικότερο, να συνδυάσουμε το πάθος μας για το Halo με τις χρήσιμες απόψεις των οπαδών μας.

Το Halo δεν είναι ένα περιστασιακό franchise, είναι κομμάτι της ίδιας της πλατφόρμας του Xbox. Όσον αφορά την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα, είναι πολλές φορές σημαντικό ακόμη και για αυτούς που ούτε καν παίζουν το Halo. Και φυσικά αποτελεί ένα πάθος και μια απαραίτητη εμπειρία για δύο γενιές gamers. Έτσι ρωτήσαμε τους εαυτούς μας, από που ξεκινάμε και που πηγαίνουμε με ένα Halo στο Xbox One;

Στο παρελθόν, τα παιχνίδια της σειράς Halo έσπρωξαν μπροστά το Xbox, επιδεικνύοντας την κονσόλα και το οικοσύστημα της με ψυχαγωγικούς και πρωτότυπους τρόπους. Η δημιουργία ενός παιχνιδιού της σειράς Halo που να τρέχει στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, σε dedicated (“δικούς του”) servers, με το εύρος, τα χαρακτηριστικά και την κλίμακα που ονειρευόμαστε για περισσότερο από μια δεκαετία, δεν είναι μικρή υπόθεση. Είναι μια ευθύνη που εμείς, στην 343 Industries, παίρνουμε πάρα πολύ σοβαρά για να διασφαλίσουμε ότι θα δώσουμε το Halo που αξίζει στους οπαδούς του, και ένα παιχνίδι που έχει χτιστεί από το μηδέν ειδικά για το Xbox One.

Είμαι ευτυχισμένη να αποκαλύψω πως το Halo 5: Guardians, το επόμενο μέλος στην μυθική σειρά περιπετειών του Master Chief, θα κυκλοφορήσει το χειμώνα του 2015. Ακολουθώντας την παράδοση κάθε παιχνιδιού της σειράς από το ντεμπούτο της το 2001, είναι ένα τεράστιο και συναρπαστικό project.

Το Halo 5: Guardians είναι μια μεγαλύτερη προσπάθεια από το Halo 4. Αυτό αφορά τόσο στο περιεχόμενο και στο εύρος του παιχνιδιού, όσο και στην τεχνολογία του σε αυτό που τώρα πια είναι μια ολοκαίνουρια και πολύ πιο δυνατή engine. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια κεντρικά στοιχεία τα οποία θα μεταφερθούν σε αυτό από τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια να αναπροσαρμόσουμε την τεχνολογία μας ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως το hardware και το οικοσύστημα του Xbox One για την δημιουργία κόσμων και εμπειριών αντάξιων του χαρακτηρισμού next-gen.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ελπίζουν ότι θα επιδείξει το ταλέντο, τις γνώσεις και τις ικανότητές της ομάδας της 343 Industries. Ένα παιχνίδι που θα εμπεριέχει όλα όσα μάθαμε από το Halo 4 όσον αφορά στην τεχνολογία, στην αισθητική, στις επιδόσεις και στην κλίμακα – και πιθανότατα ακόμη πιο σημαντικό,κατανοώντας την εναγκαλίζοντας ως μια κοινότητα gamers που αγαπά αυτό που βρίσκεται στην καρδιά αυτού του παιχνιδιού, και το άπειρο δυναμικό του σύμπαντος του Halo.

Και το 2015 δεν θα είναι απλά η χρονιά του Halo 5: Guardians, θα είναι και η χρονιά που θα μας παράσχει μια μοναδική ευκαιρία. Την ευκαιρία να προσκαλέσουμε παλιούς φίλους και νέο κοινό σε αυτό ακριβώς το σύμπαν μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Halo, που δημιουργήθηκε σαν μια μοναδική συνεργασία με τον Steven Spielberg και κάποια από τα πιο δημιουργικά μυαλά στο χώρο. Μια σειρά που μπορεί να σταθεί αυτόνομα, αλλά και να συνοδεύσει και εμπλουτίσει την εμπειρία του παιχνιδιού. Θα έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε σχετικά με αυτήν καθώς πλησιάζουμε την κυκλοφορία της στο τέλος του 2015.

Το ταξίδι σου αρχίζει το 2014.

Πολλοί οπαδοί θα πρόσεξαν πως διάλεξα πολύ προσεκτικά τις φράσεις μου “επί σκηνής” στην περυσινή E3. Μίλησα για ένα “ταξίδι”, αντί για έναν προορισμό – και αυτό ακριβώς το ταξίδι αρχίζει στα σίγουρα το 2014 με ένα τεράστιο άλμα, αντί για ένα μικρό βήμα. Θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια μας για το τρέχον έτος στο Xbox E3 2014 Media Briefing στις 9 Ιουνίου, και είμαστε σίγουροι πως οι οπαδοί της σειράς θα ενθουσιαστούν με τα special σχέδια που ετοιμάζουμε.

Έτσι μέχρι την E3, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην τεράστια και ποικίλη κοινότητα του Halo, της οποίας η ενέργεια, ο ενθουσιασμός, η κριτική και η καλοσύνη αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από ό,τι κάνουμε και ότι αισιοδοξούμε να πετύχουμε με το Halo 5: Guardians.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.