Τυπώνοντας λεφτά με home printer

Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της πλαστογραφίας

printing-moneyΜια πολύτεκνη μητέρα με 6 παιδιά στις ΗΠΑ, επί δύο χρόνια συμπλήρωνε το εισόδημά της πλαστογραφώντας 100δόλλαρα χρησιμοποιώντας ένα συνηθισμένο πολυμηχάνημα inkjet της HP. Κομμώτρια και καθαρίστρια στο επάγγελμα, η μητέρα 6 παιδιών, κατέφυγε στην πλαστογραφία για να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς της. Έπαιρνε 5δόλλαρα και τα πέρναγε από ένα διάλυμα ισχυρού καθαριστικού για να εξαφανίσει το αρχικό υδατογράφημα, κι έπειτα τύπωνε πάνω στο χαρτονόμισμα τις εικόνες από πιο ακριβά των 50 και 100 δολλαρίων. Μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη της, είχε ήδη χρησιμοποιήσει πλαστά χαρτονομίσματα αξίας που προσεγγίζει τις $20.000. Μια άλλη παρόμοια περίπτωση, είναι εκείνη ενός 37χρονου γραφίστα, ο οποίος δεν ήταν… ψιλικατζής: πριν τον πιάσει η δαγκάνα του Νόμου και τον μπουζουριάσει για 12 χρονάκια, είχε προλάβει να τυπώσει πλαστά δολλάρια ονομαστικής αξίας $1,4 εκατομμυρίων!

Info

O φτηνός ηλεκτρονικός εξοπλισμός έδωσε το έναυσμα για την εξάπλωση της πλαστογραφίας στην Αμερική: το 1995 μόλις το 1% των πλαστών χαρτονομισμάτων τυπώνονταν σε ψηφιακούς εκτυπωτές. Όμως, με την τελειοποίηση των φτηνών φωτογραφικών home printers, το ποσοστό των $88,7 εκατομμυρίων σε πλαστά μετρητά που τυπώθηκαν στις ΗΠΑ, με τη βοήθεια inkjet ή laser printers, έφτασε το 60%

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.