Μεγάλο Kazo για τη Sony

Ανακοινώνει τεράστιες ζημιές και κόβει απ’ όπου μπορεί για να επιβιώσει
Δείχνοντας το δρόμο της αρετής, ο πρόεδρος Kazuo Hirai κόβει το μισθό και τα bonus εαυτού και στελεχών στο μισό για να βοηθήσει την πάσχουσα εταιρεία του. Αλλά η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί “too little, too late”, καθώς η Sony ετοιμάζεται να ανακοινώσει επισήμως ζημιές ύψους $1,3 δις, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Οι περικοπές στους μισθούς των στελεχών δεν πρόκειται να εξοικονομήσουν παρά γύρω στα $10 εκατομμύρια, πραγματικά μια σταγόνα στον ωκεανό, όπως δηλώνει το Eurogamer.

Το παράδοξο είναι ότι το PS4 πουλάει καλά, όχι ότι φτάνει τη θρυλική πορεία του PS2 που κράταγε γερά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Η εταιρεία πλήγηκε σοβαρά από την άνοδο των νοτιοκορεατών στον τομέα των τηλεοράσεων, αλλά και την εισβολή του iPhone στην ιαπωνική αγορά: πράγματι οι Ιάπωνες γύρισαν την πλάτη στις εγχώριες εταιρείες και είναι η χώρα με το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων για τοsmartphone της Apple. Παράλληλα, το τμήμα των PCs της είναι πλέον στα πρόθυρα απόσπασης από τον κύριο κορμό της εταιρείας, ενώ η θρυλική σειρά των VAIO έχει σταματήσει να παράγεται.

Ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι ακόμη και το επιτυχημένο PS4 βρίσκεται στο στόχαστρο, εξαιτίας της ανάγκης των περικοπών, αλλά τέτοιες συζητήσεις διεξάγονται μόνο παρασκηνιακά και είναι αμφίβολο αν θα γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
  • e4rthw0rm

    Η αντίδραση των LG, Samsung και Apple σε αυτή την είδηση:

    http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/08/bye-b.gif

  • mike

    Οι, χωρίς σαφή στρατηγική, κινήσεις της Sony στους τομείς των τηλεοράσεων και των laptop νομίζω είναι που την έχουν φτάσει σε τέτοιο δύσκολο σημείο. Υπερκοστολογημένα προϊόντα χωρίς λόγο που ήταν θέμα χρόνου να χάσουν το prestige τους και να δημιουργήσουν χασούρα. Επίσης στον τομέα των κινητών έχει χάσει εδώ και καιρό την κυρίαρχη θέση της από τις Samsung και Apple. Ακόμα και οι κινήσεις της στο χώρο του gaming ο οποίος είναι ο μόνος τομέας που παραμένει κερδοφόρα η εταιρία ήταν άσχημες μέχρι πριν 3-4 χρόνια.