Τρίκυκλο περιπολικό από τη Segway

Αφού προσπάθησε – και απέτυχε – να φέρει την επανάσταση στο χώρο της “προσωπικής μετακίνησης”, η Segway παρουσιάζει ένα νέο όχημα της ειδικά για τις (όποιες) δυνάμεις ασφαλείας.

Η νέα πρόταση της ακούει στο όνομα Segway SE-3 Patroller, και αντίθετα με την προηγούμενη προσπάθεια της με την οποία έγινε γνωστή, δεν έχει μόνο δυο ρόδες αλλά τρεις.

Info

Το βασικό χαρακτηριστικό “του Segway” ήταν το ότι δεν διέθετε δυο ρόδες μπροστά-πίσω, όπως τα ποδήλατα και οι μηχανές, αλλά αριστερά και δεξιά, όπως… Βασικά, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Όσο για το “πως δεν τρώει κανείς τα μούτρα του με αυτό”, διότι ένας συνδυασμός γυροσκοπίων και έξυπνου λογισμικού αναλαμβάνει να μετατοπίζει το κέντρο βάρους του, επιτρέποντας στον αναβάτη του να το ελέγχει με την ίδια τη θέση και γωνία του σώματος του. Η απλή περιγραφή του “πώς το οδηγείς” είναι… “προς όπου γέρνεις, πηγαίνει”!

Segway_SE-3_Patroller_005.pngΤο Segway SE-3 Patroller, λοιπόν, είναι ένα τρίκυκλο όχημα, που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προηγούμενου μοντέλου με αυτά μιας τρίκυκλης μηχανής. Μπορεί “να πάει παντού”, ενώ διαθέτει πρόσθετους αισθητήρες που διακόπτουν τη λειτουργία του όταν δεν υπάρχει αναβάτης.

Η Segway το σχεδίασε εξαρχής έχοντας κατά νου τους αστυνομικούς και όλους τους υπεύθυνους ασφαλείας που χρειάζεται συχνά να περιπολούν περιοχές συνδυάζοντας ανάγκες γρήγορης μετακίνησης με ευελιξία, χρήσης οχήματος και κίνησης “με τα πόδια”.

Και αυτό φαίνεται και από την ίδια την εμφάνιση του, αφού θα μπορούσε να έχει βγει από μια ταινία όπως το Robocop! Το όχημα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε… “να βγάζει μάτι”, ενώ προφανώς διαθέτει και σειρήνα!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.