Μας άφησε ο μπαμπάς του Alien, H.R. Giger

Γνωστός για τους μηχανο-σαρκικούς εφιάλτες που σχεδίαζε, αλλά κυρίως για το design του Alien της ομώνυμης ταινίας, ο H.R. Giger δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας.giger001.jpg

Ο άρχων του cyber-μακάβριου με την εμμονή στο συνδυασμό σεξ-θανάτου και την μετατροπή του ανθρωπόμορφου σε… γλυπτά, H.R. Giger, πέθανε σε ηλικία 74 ετών. Ο θάνατος του οφείλεται σε “τραυματισμούς κατόπιν πτώσης”.

Alien WallpaperΗ ιστορία θέλει τον H.R. Giger να ήταν ένας φυσιολογικός νεανίας μέχρι τη στιγμή που το έτερον ήμισυ του πέθανε σε αυτοκινητιστικό. Από τότε, ο ίδιος άλλαξε, έγινε πιο “σκοτεινός”, και σύντομα άρχισε να αποδίδει τους εφιάλτες της προσωπικής του πραγματικότητας επί χάρτου.

Με την πάροδο των ετών, έγινε ο Άρχων του Μακάβριου της σύγχρονης τέχνης, αλλά γνώρισε τη μεγαλύτερη αναγνώριση του μέσα από τη μορφή του Alien, το οποίο και είχε σχεδιάσει έχοντας κατά νου τα “εξωγήινα” σε σχέση με την ανθρώπινη βιολογία έντομα.

Αντίο H.R. Giger.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • skylik8

  Μόνο το Alien; Τα Dark Seed; Αν και δεν είμαι φαν ταινιών τρόμου μιλάμε για αριστουργηματικά adventure.

 • galacticusX

  Σίγουρα ένα μυαλό που γέννησε τέτοιες εικόνες τερατομορφίας, ακρωτηριασμών και σαδομαζοχισμού δεν το λες “νορμάλ”, αλλά αν δεν υπήρχαν τέτοια μυαλά να διοχετεύουν τους εφιάλτες και τα όνειρά τους στην τέχνη τους, θα ήμασταν ένα πολύ φτωχότερο και βαρετό ανθρώπινο είδος! Και στο κάτω-κάτω της γραφής, αν ξεκινήσουμε συζήτηση για το τι θεωρείται “νορμάλ” δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη, θαρρώ.

 • ducklord

  “Normal” συνήθως θεωρείται “αυτό που αφορά την / ενστερνίζεται η / χαρακτηρίζει την πλειοψηφία”. Και μπορεί ο Giger και η “άμεση” τέχνη του (τα σχέδια του ίδιου), αλλά και ο ίδιος, να μην ήταν γνωστά στο ευρύτερο κοινό, αλλά…

  Alien is!

  Άρα, “what is normal” indeed!

  Βέβαια, αν πολλοί από αυτούς “που τους αρέσει τσ’ άλιεν” έβλεπαν τις αερογραφικές αψιμαχίες του Giger με τις… εμ… “διόδους του γυναικείου σώματος” σε συνδυασμό με σαρκο-μηχανικά κατασκευάσματα και πλοκαμοειδής cyber-απολήξεις, θα έβαζαν τα κλάματα και θα ζητούσαν τη μαμά τους.

  “Τι απεικονίζουν αυτές οι καμπύλες επιφάνειες και αυτοί οι σωλήνες αγαπητ…”

  “ΣΕΞ”

  “Τι εννοείτ…”

  “ΣΕΞ”

  “Μα, δεν βλέπ… ΑΡΓΚ! ΝΤΗΑΡ ΓΚΟΝΤ, ΓΟΥΑΤ ΑΡ ΔΟΟΥΖ ΝΤΟΥΙΝΓΚ ΔΕΡ;! ΕΝΤ ΓΟΥΑΔΕΦΑΚ ΑΡ ΔΕΗ;!”

 • galacticusX

  Πάντως ειλικρινά θα ήθελα να δω ένα σπίτι που πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού θα έχει αυτόν τον πίνακα και όχι τα γνωστά αγγελάκια ή ένα ζευγάρι κόκκινα χείλια (ή την παναγίτσα και το χριστούλη σε πιο θρησκευτική βερσιόν). Αν μη τι άλλο θα επρόκειτο για ενδιαφέρον ζευγάρι! – ουπς μου ξέφυγε και μια ιδέα για το iWant!

 • e4rthw0rm
 • KilliK

  την Alien Queen την σχεδιασε ο James Cameron, οχι ο Giger..