Μας άφησε ο μπαμπάς του Alien, H.R. Giger

Γνωστός για τους μηχανο-σαρκικούς εφιάλτες που σχεδίαζε, αλλά κυρίως για το design του Alien της ομώνυμης ταινίας, ο H.R. Giger δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας.giger001.jpg

Ο άρχων του cyber-μακάβριου με την εμμονή στο συνδυασμό σεξ-θανάτου και την μετατροπή του ανθρωπόμορφου σε… γλυπτά, H.R. Giger, πέθανε σε ηλικία 74 ετών. Ο θάνατος του οφείλεται σε “τραυματισμούς κατόπιν πτώσης”.

Alien WallpaperΗ ιστορία θέλει τον H.R. Giger να ήταν ένας φυσιολογικός νεανίας μέχρι τη στιγμή που το έτερον ήμισυ του πέθανε σε αυτοκινητιστικό. Από τότε, ο ίδιος άλλαξε, έγινε πιο “σκοτεινός”, και σύντομα άρχισε να αποδίδει τους εφιάλτες της προσωπικής του πραγματικότητας επί χάρτου.

Με την πάροδο των ετών, έγινε ο Άρχων του Μακάβριου της σύγχρονης τέχνης, αλλά γνώρισε τη μεγαλύτερη αναγνώριση του μέσα από τη μορφή του Alien, το οποίο και είχε σχεδιάσει έχοντας κατά νου τα “εξωγήινα” σε σχέση με την ανθρώπινη βιολογία έντομα.

Αντίο H.R. Giger.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.