Ο George R.R. Martin χρησιμοποιεί DOS

Συγγράφει τα αριστουργήματά του σε αρχαϊκό word processor γιατί τον εκνευρίζει η “εξυπνάδα” του μοντέρνου software

Μιλώντας στη γνωστή εκπομπή του Conan O’Brien, ο συγγραφέας της περίφημης σειράς A Song of Ice and Fire που γέννησε το τηλεοπτικό φαινόμενο Game of Thrones, έκανε μια γαργαλιστική nerdy αποκάλυψη: δήλωσε ότι για τη συγγραφή των έργων του χρησιμοποιεί έναν παλιό υπολογιστή με λειτουργικό DOS και τον επεξεργαστή κειμένου Wordstar 4.0. O λόγος είναι απλός: ο Martin εκνευρίζεται από τους αυτοματισμούς των μοντέρων word processors και τη διαρκή τους επέμβαση στην ορθογραφία και τη στίξη του κειμένου. Είναι πολύτως φυσιολογικό για έναν άνθρωπο με κορυφαία γλωσσική ευχέρεια να εκνευρίζεται από τους περιορισμούς του αυτόματου ορθογραφικού ελέγχου, ειδικά όταν το λεξιλόγιό του αναφέρεται σε έναν δικό του, φανταστικό κόσμο.

Galacticus's thoughts

Πάω στοίχημα ότι το Google Search θα έχει πάρει φωτιά από αναζητήσεις για το Wordstar 4.0 και χιλιάδες χίπστερ μαϊμουδάκια θα αρχίσουν να γράφουν σε παλιά PCs με text editors, χωρίς WYSIWYG, για να μοιάσουν του Martin…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.