20+1 hot facts του Call of Duty: Advanced Warfare

Μια πρώτη ανάλυση του αποκαλυπτήριου trailer του νέου CoD προϊδεάζει για φοβερές εμπειρίες!
Ορίστε λοιπόν, το καινούριο Call of Duty αποκαλύφθηκε πριν από την ώρα του – κάποιος δεν κρατιόταν προφανώς! – και έτσι ξέρουμε πλέον αρκετές λεπτομέρειες γύρω από τον επόμενο σπουδαίο τίτλο της σειράς. Θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου και χρονικά τοποθετείται στο, όχι και τόσο μακρινό, μέλλον, αφήνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα να επινοήσει καινούριες μαχητικές τεχνολογίες.

Αυτό συνεπάγεται ασφαλώς και πολλές ευκαιρίες για φρεσκάρισμα στο gameplay και την ποικιλία του, νέες δυνατότητες και συνδυασμούς στο multiplayer, αλλά και αφήνει ελεύθερους τους developers να φανταστούν έναν μελλοντικό κόσμο, στον οποίο μπορούν να επιλέξουν όποιες συνθήκες, τοποθεσίες και σενάρια θέλουν, χωρίς να είναι ανάγκη να παραμένουν πιστοί σε κάποια ιστορικά και πραγματικά δεδομένα. Αλλά αυτή άλλωστε δεν είναι και η συνταγή του CoD; Να πλάθει πολεμικά σενάρια εναλλακτικής ιστορίας; Ας δούμε όμως μερικές από τις πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε για το παιχνίδι από το πολύ περιεκτικό launch trailer που μόλις κυκλοφόρησε!

Ο συνήθης ύποπτος

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, υποθέτουμε στο single player campaign, έχει ο Kevin Spacey! Αυτό και μόνο προδιαθέτει για ένα σενάριο με ωραία πλοκή και μια single player campaign που θα αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Το τρισδιάστατο rendering του ηθοποιού είναι… ανατριχιαστικά κοντά στο πραγματικό και φαίνεται ότι η ποιότητα των χαρακτήρων δε θα ξεχωρίζει μεταξύ cutscenes και in-game περιβάλλοντος.

cod-advanced-warfare-trailer-analysis-001

Μισθοφόροι και αντάρτες

Στον κεντρικό άξονα της ιστορίας φαίνεται ότι τοποθετείται η στρατιωτική οργάνωση “Atlas”, ένας μισθοφορικός στρατός με πανίσχυρη δύναμη σε έναν μελλοντικό κόσμο όπου οι πόλεμοι θα διεξάγονται με πληρωμένους στρατιώτες. Ο Kevin Spacey υποδύεται τον “κακό” της υπόθεσης, έχοντας υπό τις διαταγές του την τεράστια αυτή πολεμική εταιρεία.

cod-advanced-warfare-trailer-analysis-011

Κάλυψη-απόκρυψη

Tο ηλεκτρονικό καμουφλάζ δίνει και παίρνει και, όπως φαίνεται ο αόρατος “stealth” μανδύας εφαρμόζεται τόσο στις στολές του προσωπικού, όσο και στα ίδια τα οχήματα!

cod-advanced-warfare-trailer-analysis-002

Σαφάρι στην Αφρική

Όπως φαίνεται ένα μεγάλο μέρος της εκστρατείας θα διεξάγεται στη Νιγηρία, με επίκεντρο την πρωτεύουσα Λάγκος, όπου θα μαίνονται σφοδρές οδομαχίες με καταστρεπτικά αποτελέσματα. Πως λέμε “urban warfare”!

cod-advanced-warfare-trailer-analysis-003
Page 1 of 41234
Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
 • Κωστής

  Παίδες καλημέρα! Άσχετο με το άρθρο αλλά βγάζω τα ματάκια μου για να διαβάσω τους τίτλους στα “Επίσης στο unregistered”. Αυτό το γαλανό σε άσπρο φόντο δε δουλεύει καλά…

 • galacticusX

  Είναι κόλλημα που τρώει το frame του comment box με το χρώμα του link από το CSS της σελίδας. Μην ανησυχείς, θα το φτιάξει ο Ducklord σύντομα. Για την ώρα ο τίτλος φαίνεται στο tooltip box αν κρατήσεις επάνω στο link το δείκτη του ποντικιού. Σε mobile είναι θέμα…

 • ducklord

  Δυστυχώς, το πάλευα για ώρες. Δεν υπάρχει λύση. Όπως ενημέρωσα και τον Galacticus, ίμαστε στο έλεος του Disqus όσον αφορά στο πότε θα δώσουν τη δυνατότητα τροποποίησης των χρωμάτων τους.

  Για την ώρα, επιλέγεται αυτόματα ένα φωτεινό ή σκοτεινό theme για το Disqus και “κληρονομούνται” χρώματα από το site όπου τρέχει, κατά τους δημιουργούς του, “με έξυπνο τρόπο”.

  Το πόσο “έξυπνος” αποδεικνύεται τελικά ο τρόπος τους, το αφήνω στην κρίση σας :-P

  Όπως και να έχει, αναμένεται update από αυτούς στο κοντινό μέλλον*. Μέχρι τότε, υπομονή.

  (* = Αν κρίνω, όμως, από το ότι αυτό το πρόβλημα πρωτοεμφανίστηκε εντός του 2012 και έχουμε 2014, δεν αισιοδοξώ για πραγματικά “κοντινό μέλλον”).