nDreams: η μούφα του virtual reality

Φύκια για μεταξωτές VR κορδέλες
Σύμφωνα με το λεξικό:
μούφα η [múfa]: μικρός σωλήνας που χρησιμοποιείται για να ενώσει δύο άλλους συνεχόμενους.
Μεταφορικά: αντικείμενο μικρής αξίας, πολύ κακής ποιότητας.
Συνώνυμα: μπακατέλα
[ίσως αγγλ. muff ή γαλλ. mouffle -α αναλ. προς το βάνα]

Αφού προσδιορίσαμε γλωσσολογικά την έννοια της λέξης, ας την εφαρμόσουμε σε ένα πρόσφατο και trendy δημοφιλές θέμα της συζήτησης τον τελευταίο καιρό: στην εικονική πραγματικότητα. Βλέπετε, με την έλευση του Oculus Rift, αλλά και την ανακοίνωση του Project Morpheus για το PS4, η virtual reality έγινε ξαφνικά “hot topic” και μέχρι και ο Ζούγκερμαν του Φατσοβιβλίου τσίμπησε και ενθουσιάστηκε. Πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε developer να αναπτύξει τα δικά του αριστουργήματα για το νέο είδος gaming.

Είπαμε αριστουργήματα; ΟΚ, λοιπόν το παρακάτω ΔΕΝ συγκαταλλέγεται σίγουρα ανάμεσα σε αυτά. Τί είναι; Μακάρι να’ ξερα, ο εκδότης του, nDreams, το μόνο που έκανε ήταν να μας δώσει αυτό το μακροσκελέστατο teaser trailer:

Καταλάβατε τίποτα; Αν ναι, πείτε μου γιατί εγώ είδα μόνο μια πόρτα να ανοίγει σε αυτό το μαραθώνιο των 13 ολόκληρων δευτερολέπτων που δεν μοιάζει για game αλλά για σύντομο demo από πρόγραμμα 3D animation δεύτερης διαλογής. Πίσω από αυτό το θαυμάσιο τεχνικό επίτευγμα (…) βρίσκεται, όπως είπαμε η nDreams, μια εταιρεία ανάπτυξης software που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι:

Quote:

at the forefront of virtual reality since 2006 after becoming the largest global publisher in the PlayStation Home virtual world

πρωτοπόρος στην εικονική πραγματικότητα, δηλ., και ο μεγαλύτερος εκδότης στον εικονικό κόσμο του PS Home. Ορίστε; Πώς είπατε; Ποιο PS Home; Αυτό που πήγε άπατο; Αυτό που έγινε συνώνυμο του κιτς, του online καζίνο και πόκερ; Που οι περισσότεροι PS3 users το ξέρουν ως το εικονίδιο στο XMB interface που δεν μπορούν να κάνουν uninstall;

Αντί να μας πει κάτι για αυτό το παιχνίδι που ετοιμάζει, η nDreams μας λέει ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τον πρώην CEO της Sega, Mike Hayes, ο οποίος έχει φέρει στην εταιρεία και κάποια μέλη από τους Codemasters και την Eidos, με τις οποίες συνεργαζόταν παλιότερα. Ο Mike Hayes παλιότερα δούλευε και στη Nintendo, στις χρυσές εποχές που λάνσαρε το Gameboy και το Nintendo DS. Τώρα ελέγχει ένα επενδυτικό κεφάλαιο και μέσω αυτού χρηματοδοτεί μικρά software studios που ειδικεύονται στη VR. Τώρα πως επέλεξε την nDreams, της οποίας ο πιο υποφερτός τίτλος που έχει φτιάξει είναι το SkyDIEving, είναι απορίας άξιο. Και για να εμπεδώσουμε όλοι τι εστί SkyDIEving, απολαύστε το παρακάτω video:

Συγγνώμη που κούρασα για να καταλήξω εδώ, μέχρι το τελικό συμπέρασμα της μικρής μας ιστορίας. Και το συμπέρασμα είναι ότι αν όντως καταφέρει αυτή η εταιρεία να φτιάξει αξιόλογο παιχνίδι VR στο Oculus Rift, θα είναι πράγματι απορίας άξιο. Μέχρι τότε, καλό είναι να το διαγράψουμε από τα buffers της μνήμης μας…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.