Καταστρώνεται σχέδιο ξεπουλήματος του Xbox;

Ο Bill Gates πάντως δηλώνει ότι θα το υποστήριζε 100%!
Μπορεί ο Bill Gates να έχει φύγει εδώ και πολύ καιρό από την ενεργό δράση ως στέλεχος της Microsoft, αλλά από καιρού εις καιρόν καλείται να διατυπώσει την άποψή του σχετικά με την πορεία της θρυλικής εταιρείας που ίδρυσε και κατέστησε υπερδύναμη στο χώρο στη βιομηχανία του software.

Σε μια τελευταία του δημόσια παρουσία, ο Μπιλάκος έκανε λόγο για το τμήμα του Xbox και διατύπωσε την άποψη ότι αν αποφάσιζε ο νέος πρόεδρος της εταιρείας, να το ξεπουλήσει, θα υποστήριζε 100% αυτή την απόφαση. Πριν σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος είναι για δέσιμο και του δώσετε εισιτήριο για το Δαφνί, φαίνεται ότι η ψυχροί επιχειρηματική λογική των στελεχών και – κυρίως – των επενδυτών της Microsoft, όχι μόνο δεν αποκλείει, αλλά βλέπει και θετικά ένα τέτοιο σενάριο.

Αυτές οι δηλώσεις του Gates άναψαν την σπίθα για σχεδιαζόμενο πλάνο πώλησης του “Xbox division”, αλλά εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας έσπευσε να λειάνει τις αιχμές και να δηλώσει ότι τα λόγια του Bill Gates δεν σημαίνουν σε καμμία περίπτωση ότι εξυφαίνεται ένα τέτοιο σχέδιο και ότι απλώς εξέφραζε την αμέριστη υποστήριξή του στον νέο CEO, Satya Nadella.

Παρόλες τις δηλώσεις εφησυχασμού, η εικόνα που σχηματίζεται είναι ότι, τουλάχιστον σε επίπεδο συζήτησης, η σκέψη για το ξεπούλημα του Xbox division υπάρχει και διαχέεται μέσα στην εταιρεία. Ήδη ανάλογη συζήτηση είχε ξεκινήσει όταν φημολογείτο η ανάθεση της προεδρίας της Microsoft στον Stephen Elop, πρώην CEO της Nokia, και νυν υπεύθυνου για το Xbox. Έπειτα, ενισχυτική αυτής της άποψης είναι και η όχι απολύτως ικανοποιητική πορεία του Xbox One, το οποίο φαίνεται να υστερεί σε πωλήσεις έναντι του μεγάλου του αντιπάλου, PS4.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.