Streaming παιχνιδιών σε όλο το σπίτι από το Steam

Όπως είχε υποσχεθεί η Valve, ενεργοποίησε στο Steam τη δυνατότητα streaming παιχνιδιών από τον υπολογιστή όπου είναι εγκατεστημένα σε οποιονδήποτε άλλον υπολογιστή του σπιτιού.

SteamOS_002

Προφανώς η προϋπόθεση για να είναι εφικτό αυτό είναι να τρέχουν όλοι το Steam. Όταν συμβαίνει αυτό, αναγνωρίζουν αυτόματα ο ένας την παρουσία του άλλου, και επιτρέπουν την εγκατάσταση εξ αποστάσεως παιχνιδιών στον βασικό υπολογιστή αλλά και το streaming τους από αυτόν προς, όπως είπαμε, οποιονδήποτε άλλον υπολογιστή στο σπίτι.

Ναι, ακόμη και αν αυτός τρέχει Linux ή Mac OS X!

Προφανώς το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι έτσι δεν χρειάζεται να κουβαλάς ένα τεράστιο tower από δωμάτιο σε δωμάτιο και να αποσυνδέεις και ξανά συνδέεις πλήθος καλωδίων για να παίξεις ένα παιχνίδι “αλλού”.

Το μειονέκτημα είναι πως, αφού μιλάμε για streaming, πρώτον, τα γραφικά και ο ήχος δεν έχουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, δεύτερον, υπάρχει μια κάποια μικρή αλλά αισθητή καθυστέρηση στον χειρισμό των παιχνιδιών.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • e4rthw0rm

  “επιτρέπουν την εγκατάσταση εξ αποστάσεως παιχνιδιών στον βασικό
  υπολογιστή”
  Εκπληκτική ιδέα, ειδικά για χώρες όπως το Ελλαδιστάν, που μέχρι να κατέβει και να εγκατασταθεί ένα παιχνίδι έχει προλάβει να βγει και το σήκουελ…

  “αλλά και το streaming τους από αυτόν προς, όπως είπαμε,
  οποιονδήποτε άλλον υπολογιστή στο σπίτι.”
  Εντελώς ανόητη ιδέα, εκτός και αν μιλάμε για first world problems του τύπου: ‘Ο καλός υπολογιστής είναι στο σαλόνι και εγώ που είμαι στο υπνοδωμάτιο του δεύτερου ορόφου βαριέμαι να κατέβω να παίξω, αλλά ευτυχώς μπορώ να στρημάρω το steam από το πρόχειρο λάπτοπ μου…’
  Όχι! Απαράδεκτο! Από τη στιγμή που το pc θα είναι (λογικά) dedicated για να στρημάρει, πάει να πει πως θα έχεις σκλαβώσει το “καλό” pc για να παίζεις στο “πρόχειρο”. Οπότε γιατί να μην πας να παίξεις κατευθείαν εκεί που έχεις εγκαταστήσει το παιχνίδι, έτσι ώστε και να αφήσεις το “πρόχειρο” pc για κάποιον που θέλει να διαβάσει τα mail του ή τις καινούργιες συνταγές της Ελένης Ψυχούλη, αντί να κάθεσαι να τραβολογιέσαι με lags και άθλια/χειρότερα γραφικά;;; Ε;;; Γιατί;;;

 • ducklord

  Δυστυχώς, άκυρη η πρώτη φάση που βρήκες τόσο θετική, αφού μάλλον δεν κατάλαβες ότι το “εξ’ αποστάσεως” αναφέρεται σε… διαφορετικό δωμάτιο του ίδιου σπιτιού! Δηλαδή, το ίδιο πράγμα που θάβεις λίγο παρακάτω: είναι σαν να έχεις ένα παιχνίδι και να βαριέσαι να το κάνεις εγκατάσταση δεύτερη φορά σε έναν άλλον υπολογιστή του σπιτιού.

  Η προσέγγιση της Valve είναι, απλά, το αντίστοιχό του να τηλεχειρίζεσαι έναν υπολογιστή μέσα από έναν άλλο. Και οι δύο θα βρίσκονται στο ίδιο σπίτι. Κάθεσαι στον ένα, στο σαλόνι, και δίνεις διαταγή στον άλλο που βρίσκεται π.χ. στο “οικιακό γραφείο” σου να κάνει εγκατάσταση ένα παιχνίδι που μόλις αγόρασες από το Steam, ΜΕΣΩ του Steam, και, στη συνέχεια, να σου το “προωθήσει” στο σαλόνι για να παίξεις από εκεί, επειδή όντως βαριόσουν να σηκωθείς και να πας στον άλλο υπολογιστή.

  Όσο για αυτό που είναι χρήσιμο αυτό, μην το βλέπεις πάντα από προσωπικής άποψης, αλλά σκέψου πιθανότητες χρήσης για άλλα άτομα με διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα στα πλαίσια μιας πολυμελούς οικογένειας, όσο αδύναμος και αν είναι για παράδειγμα ο υπολογιστής που θα έχει κάθε μέλος της οικογένειας, όλα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ίδια συλλογή παιχνιδιών, πολλά από τα οποία, μάλιστα, μπορεί να είναι τόσο απαιτητικά ώστε να μην μπορούσαν καν να τρέξουν στους υπόλοιπους υπολογιστές.

  Όπως είπα, δεν είναι ιδανική λύση, αλλά σίγουρα είναι καλύτερη από το να μην μπορείς καν να τρέξεις ένα παιχνίδι στον δεύτερο υπολογιστή σου, η να χρειάζεται να τον μετακινείς πέρα δώθε κάθε λίγο και λιγάκι αν παίζεις συχνά σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού.

 • e4rthw0rm

  Τι να πω. Η αλήθεια είναι οτι εξακολουθώ να το βλέπω από την δική μου οπτική και συνεχίζω να αναρωτιέμαι αυτό που είπα πριν:
  Γιατί να μην πας να παίξεις κατευθείαν εκεί που έχεις εγκαταστήσει
  το παιχνίδι, έτσι ώστε και να αφήσεις το “πρόχειρο” pc για κάποιον που
  θέλει να σερφάρει, αντί να κάθεσαι να τραβολογιέσαι με lags και χάλια
  γραφικά;
  Τώρα, αν μιλάμε για μία πολυ-πολυμελή οικογένεια, όπου το κάθε μέλος έχει το δικό του pc/laptop και υπάρχει και ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ full-extra-super-master-system που χρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη παιχνιδιώνε για να μπορούν ολά τα μέλη, σε διαφορετικό χρόνο φυσικά ο καθένας, να παίζουν τα παιχνιζάκια τους (γούτσου-γούτσου) έτσι ώστε να υπάρχει ισότητα, ηρεμία, κατανόηση, στοργή, αγάπη και προδέρμ, τότε ναι, μπορούμε να μιλήσουμε για μια επιτυχία της Βαλβίδα(ς), μιας και κατάφερε να καλύψει μια ακόμα ανάγκη των απανταχού gamers. ΝΟΤ!
  http://img.pandawhale.com/78517-Highlander-laughing-gif-2jVg.gif