Το Wolfenstein: The New Order προστατεύει με το έτσι θέλω τους Γερμανούς gamers

Με γεωγραφικό κλείδωμα θα προσπαθήσει το νέο Wolfenstein να εμποδίσει τους Γερμανούς gamers από το να δουν τα ναζιστικά αίσχη της ιντερνασιονάλε εκδοχής του.

Το θέμα των Ναζί είναι ευαίσθητο περισσότερο από οπουδήποτε στη Γερμανία. Έτσι, ειδικά για εκεί (και όποιον άλλο την προτιμήσει), θα κυκλοφορήσει μια εναλλακτική έκδοση του τίτλου με “φιλτραρισμένο” περιεχόμενο. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί – ήταν σύνηθες φαινόμενο, για παράδειγμα, περιστασιακά να κυκλοφορούν εκεί εκδόσεις παιγνιδιών όπου το αίμα των αντιπάλων ήταν… πράσινο αντί για κόκκινο.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η εξέλιξη της τεχνολογίας φέρνει και μια περίεργη παρενέργεια. Μια παρενέργεια που θα εμποδίσει τους Γερμανούς gamers να κάνουν αυτό που έκαναν στο παρελθόν αν ήθελαν να παίξουν μια μη-λογοκριμένη έκδοση ενός παιχνιδιού, εισάγοντας το από το εξωτερικό: θα διαθέτει γεωγραφικό κλείδωμα!

Έτσι, λόγω του ότι η “international”, μη-ειδικά-για-τη-Γερμανική-αγορά έκδοση του Wolfenstein: The New Order, θα συμπεριλαμβάνει και ναζιστικά σύμβολα και αναφορές, που απαγορεύονται στην Γερμανία, αλλά θα είναι ευρέως διαθέσιμη στην άμεσα γειτονικές χώρες, για να προστατεύσει το Γερμανικό κοινό στην περίπτωση που πέσει στα χέρια του αθώου και άβγαλτου Γερμανού gamer, θα αναγνωρίζει με κάποιον τρόπο “που τρέχει”, και αν αυτό το “που” είναι εντός της Γερμανίας, “δεν”…

Τώρα, αν το “δεν” σημαίνει πως “δεν θα τρέχει” η αν θα μετατρέπεται στην λογοκριμένη έκδοση, δεν το γνωρίζω για να σας το πω.

http://www.eurogamer.net/articles/2014-05-06-copies-of-wolfenstein-the-new-order-are-geo-locked

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.