Ποια έκδοση του Watch Dogs να αγοράσω;

Το Watch Dogs της Ubisoft κυκλοφορεί σε πολλές πλατφόρμες. Αν έχεις περισσότερες από μία, για ποια αξίζει να το προτιμήσεις;

watch_dogs_-_Google_Search011.jpg

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα της καθεμιάς εν συντομία, για να μπορείς να αποφασίσεις στα γρήγορα πια να αγοράσεις.

PC

Απλά η καλύτερη έκδοση από κάθε άποψη. Μπορεί να παρουσιάζει γραφικά σε αναλύσεις “μεγαλύτερες από HD”, όπως άλλωστε γνωρίζει κάθε ψαγμένος pc gamer, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης είναι απαλός σαν βούτυρο. Αρκεί να…

Αρκεί, όπως επίσης γνωρίζει κάθε ψαγμένος pc gamer, να έχεις έναν αρκετά δυνατό υπολογιστή, αφού ο τίτλος αποδεικνύεται αρκετά απαιτητικός στις υψηλότερες ρυθμίσεις του. Ναι, αν δεν τον παίξεις στις υψηλότερες ρυθμίσεις, δεν έχει και τόσο υψηλές απαιτήσεις. Τότε, όμως, δεν έχει και τόσο μεγάλες διαφορές από την έκδοση για…

watch_dogs_-_Google_Search010.png

PlayStation 4

Η δεύτερη καλύτερή έκδοση, αν και προφανώς εδώ οι πραγματικές αναλύσεις HD είναι όνειρο θερινής νυκτός. Αν θέλεις αριθμό, “τρέχει στα 900p”. Το ίδιο ισχύει και για τον ρυθμό ανανέωσης, που συνήθως παίζει στα 30 καρέ, αλλά… όχι πάντα Τουλάχιστον, δεν είναι ιδιαίτερα αισθητά προβλήματα στην ροή του gameplay.

Όσον αφορά στην “εμφάνιση” των γραφικών, προσεγγίζει αρκετά το PC στις υψηλότερες δυνατές ρυθμίσεις, με μικρές παραχωρήσεις στον φωτισμό, κάποια physics και… και λοιπές μικρολεπτομέρειες που δεν θα ενοχλήσουν παρά τους πλέον απαιτητικούς.

note

”Απαιτητικός”: Οποιοσδήποτε δεν δηλώνει άνω των 25 (οπότε και η όραση του έχει… αρχίσει “να τα χάνει”, όπως η δική μου) ή δεν έχει το PlayStation 4 στην τηλεόραση αλλά σε μια οθόνη δέκα εκατοστά από τη μύτη του. Κοινώς, ή ο έφηβος με εμμονή στη λεπτομέρεια, ή ο “ψείρας” που ψάχνει κάτι για να κλαφτεί. Μπου-χου. Κλάψε.

Xbox One

Αμέσως μετά το PlayStation 4, όπως… συνηθίζεται πια, ακολουθεί η έκδοση για το Xbox One. Δεν υπάρχουν σημαντικές παραχωρήσεις στην ποιότητα των γραφικών σε σχέση με το PlayStation 4, αλλά η ανάλυση είναι ακόμη χαμηλότερη και ο ρυθμός ανανέωσης κάνει περισσότερες “κοιλιές”. Επειδή ξέρουμε πως θέλεις να τα γνωρίζεις όλα, μιλάμε για ανάλυση 792p. Εντάξει τώρα; Νιώθεις ένα μοναδικό αίσθημα ολοκλήρωσης; Άγγιξες τη θέωση; Όμορφα. Προχωράμε.

Ενώ, λοιπόν, ο τίτλος αντικειμενικά είναι μια χαρά και στο Xbox One, αν επιμένεις να κάνεις σύγκριση, μπορείς να πεις ότι είναι η χειρότερη από τις next-gen εκδόσεις. Άντε. Φαγώθηκες. Τι κατάλαβες;

watch_dogs_-_Google_Search004.jpg

PlayStation 3 – Xbox 360

Ο τίτλος δείχνει πάρα μα πάρα πολύ καλός και στην παλαιότερη γενιά κονσολών, σε σημείο που να προσεγγίζει αρκετά τις “μεγαλύτερες’΄ εκδόσεις. Το πιθανότερο, όμως, είναι πως θα προτιμήσεις να παίξεις μια από τις άλλες εκδόσεις, αφού εδώ μιλάμε για αρκετά χαμηλότερες αναλύσεις, πολύ πιο περιορισμένα εφέ φωτισμού, μικρότερο Level Of Detail κ.λπ.

Αν δεν έχεις αγοράσει ακόμα (ούτε εσύ) PlayStation 4 – Xbox One, αν δεν έχεις και ένα σχετικά καλό PC που “να το σηκώνει”, και αν το αντιμετωπίσεις αυτόνομα ως τίτλο ειδικά για την προηγούμενη γενιά κονσολών, είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς που τις έχουν τιμήσει.

note

Σημειώνω πως το άρθρο αποτελεί μια “meta” σύγκριση βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν για το “πως τρέχει ο τίτλος σε κάθε πλατφόρμα”. Από πλευράς μας, αναμένουμε να τον έχουμε στα χέρια μας λιαν συντόμως για να σας κάνουμε και μια δική μας, αναλυτική παρουσίαση του. Το πιθανότερο, σε PlayStation 3 ή PC. Όχι κατ’ ανάγκη με αυτή τη σειρά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.