Παίξε την δωρεάν εκδοχή του S.T.A.L.K.E.R. που δεν είχες ξαναδεί!

Και “δεν την είχες ξαναδεί” διότι δεν μιλάμε για το “κανονικό” S.T.A.L.K.E.R., όπως το γνωρίσαμε, αλλά για αυτό που… μας είχαν υποσχεθεί οι δημιουργοί του! Διάβασε και θα καταλάβεις…S.T.A.L.K.E.R._Lost_Alpha002.jpg

Πριν κυκλοφορήσει το S.T.A.L.K.E.R.: Shadows of Chernobyl, ο πρώτος τίτλος στη σειρά survival-horror First Person role playing action shooters (με περιστασιακά στοιχεία adventure) που κατέληξε να αποκτά χιλιάδες φανατικούς οπαδούς, ήταν ένας πολύ διαφορετικός τίτλος από αυτόν που, τελικά, γνωρίσαμε.

Αυτό ήταν ορατό όχι μόνο σε screenshots που είχαν διαθέσει οι δημιουργοί του κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του – καθώς βρισκόταν “σε φάση Alpha” – αλλά και από videos, από demos, από απομεινάρια κώδικα στο ίδιο το “τελικό” παιχνίδι κ.λπ.

Κάποιοι πιο… ρομαντικοί οπαδοί του τίτλου, λοιπόν, αποφάσισαν πως η πρώτη, η χαμένη αυτή εκδοχή του ήταν στην πραγματικότητα καλύτερη από το τελικό αποτέλεσμα. Και αφού δεν θα μπορούσαν ποτέ να την αποκτήσουν… θα την έφτιαχναν μόνοι τους!

S.T.A.L.K.E.R._Lost_Alpha004.jpgΈτσι, συντάχθηκε η ομάδα Desowave που δούλεψε για χρόνια και χρόνια μελετώντας σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε διαθέσιμο υλικό από την πρώτη, χαμένη εκδοχή του S.T.A.L.K.E.R., αναπλάθωντας το κομματάκι-κομματάκι σε αυτό που τελικά έγινε το S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha.

Πρόκειται για ένα MOD του S.T.A.L.K.E.R. που το μετατρέπει στην πρώτη του εκδοχή, που αν συμμερίζεστε τις απόψεις των δημιουργών του μπορεί να φανεί και σε εσάς καλύτερη από το “κανονικό” S.T.A.L.K.E.R..

Το καλό είναι πως αφού μιλάμε για ένα MOD, μιλάμε και για μηδενικό κόστος. Το ακόμη καλύτερο είναι πως οι δημιουργοί του κατάφεραν να το διαθέσουν σε standalone μορφή, που θα πει “δεν χρειάζεται το ίδιο το original S.T.A.L.K.E.R. για να τρέξει – απλά το κατεβάζεις, το εγκαθιστάς, και παίζεις τσαμπέ-ολέ, είτε είχες είτε δεν είχες αγοράσει ποτέ έναν τίτλο της σειράς”.

Σίγουρα μετά από αυτό το τελευταίο σου φάνηκε πολύ-πολύ πιο ελκυστικό, έτσι; Μπορείς να το βρεις στη σελίδα του στη ModDB. Καλή διασκέδαση!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.