Θέλεις παιχνίδια του Xbox 360 στο PC;

Και ναι, θα το δούμε και αυτό – τι “θα το δούμε”, δηλαδή, ήδη το είδαμε!

xbox 360 002

Όπως ίσως υποπτεύθηκες από την σατανική ομοιότητα του τίτλου αυτού του post “με ένα άλλο“, ναι, όχι μόνο ετοιμάζεται και εξομοιωτής της προκοπής για τα PC που θα τους παρέχει συμβατότητα με τους τίτλους του Xbox 360, αλλά είναι ήδη και λειτουργικός μέχρι ένα σημείο!

Ο Xenia, όπως είναι το όνομά του, επίσης κάνει τα πρώτα του βήματα όπως ο RPCS3, και ομοίως δηλώνει συμβατότητα με το πρώτο του εμπορικά διαθέσιμο παιχνίδι. Και φυσικά, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πιθανότατα ο τελευταίος τίτλος που θα ήθελες να παίξεις σε ένα Xbox 360.

Προφανώς, αφού μιλάμε για έναν νέο εξομοιωτή, ο τίτλος “πηγαίνει με ταχύτητες χελώνας”, υπάρχουν ορατά προβλήματα και, φυσικά, πάρα πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Το θετικό, όμως, και σε αυτή την περίπτωση, είναι πως το ανέφικτο μόλις έγινε εφικτό, και πως η έλευση συμβατότητας με τους τίτλους των PlayStation 3 και Xbox 360 στα PC, μέσω εξομοίωσης, μάλλον θα έρθει πολύ νωρίτερα από ότι εκτιμούσαμε αρχικά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • galacticusX

  Γράψε μας κι ένα update για τα PS2 emulators, που το κατέχεις, για να ξέρουμε που βρισκόμαστε.

 • Constantine

  Επιτελους θα παιξω Halo 3 :)

 • spiros

  Υπάρχουν δεκάδες emus για κάθε παλιά και νεότερη κονσόλα, αποτυχημένοι, που κάνουν ότι και ο από πάνω.Παίζουν δλδ το πλέον άθλιο και ελάχιστα απαιτητικό παιχνίδι της κονσόλας που εξομοιώνουν, στα 5 fps.Και φυσικά είναι abandoned, έμεινε η εξέλιξη τους εκεί.

  Σοβαρές ελπίδες για εξομοίωση έχουν μόνο οι emus που ξεκινάνε με μια 10-30% συμβατότητα και που η community πέφτει πάνω με τα μούτρα και ασχολείται και ανεβάζει την συμβατότητα.

  Το παραπάνω,για να εξελιχθεί και να παίζει forza θέλει 100 φορές περισσότερο κόπο από το να φτιαχτεί κάτι σωστό από την αρχή.

  Σχετικά με ps2 emu υπάρχει εδώ και χρόνια άψογη εξομοίωση,με επιδόσεις σε πολλά παιχνίδια καλύτερες από τα ps3 hd ports της sony —> http://pcsx2.net/compatibility-list.html