Η Atari επιστρέφει με νέο hardware!

Πριν χαρείς, όχι, δεν θα είναι κονσόλα. Μπορείς να κλάψεις.

Atari_2600_-_Google_Search001.jpg

Η Atari, για τους νέους που δεν γνωρίζουν το στόρι της, ήταν η βασικότερη εταιρεία στο χώρο του gaming πριν πολλά – πολλά χρόνια. Αφού βοήθησε στην επέκταση του σε όλα τα σπίτια, με την ιστορική κονσόλα της, Atari 2600, κατέληξε να μας πουλάει… μπλουζάκια και αφισούλες με το λογότυπο της και τους χαρακτήρες των προ τριακονταετίας παιχνιδιών της.

Κακό management, κακές επιλογές, κακά whatever, και η Atari κατέληξε να πουλιέται (και να ξαναπουλιέται) σε άτομα που δεν είχαν την παραμικρή όρεξη να την βοηθήσουν να επανέλθει στις παλαιότερες δόξες της, αλλά ήθελαν απλά να αρμέξουν, όσο μπορούσαν, το διάσημο όνομά της.

Και, μάλιστα, αυτό ακριβώς είχε πει και ο αρχικός δημιουργός της, Nolan Busnell, σε σχετική συνέντευξη του, δηλώνοντας περίλυπος για την… κατάντια της.

atari-asteroids-bigcrop

Όπως εξήγησε ο νέος CEO της χιλιοταλαιπωρημένης Atari, Frederic Chesnais…

Quote:

Στην πραγματικότητα, τα πιο γνωστά παιχνίδια της Atari κυκλοφορούσαν όλα πριν 30 χρόνια, σωστά;

(…)

Δεν αγόρασα την εταιρία για να φτιάχνω μπλουζάκια και πράγματα σαν αυτά. Τα έχουμε ξεπεράσει αυτά εδώ και πολύ, πολύ, πολύ καιρό.

(…)

Είναι περισσότερο από μια φίρμα software… Είναι μία φίρμα hardware.

(…)

Δεν θέλω να πω ότι είναι πρώτα από όλα μια φίρμα hardware, αλλά είναι ΚΑΙ μια φίρμα hardware.

Και πάνω που πηγαίνεις να χαρείς στην σκέψη πως η Atari επιστρέφει δυναμικά στο χώρο του gaming με μια δική της κονσόλα, για να διαλύσει τον ανταγωνισμό και να του δείξει “πως παίζεται το παιχνίδι” που η ίδια καθιέρωσε προ δεκαετιών, σου έρχεται το πυρότουβλο στο κεφάλι:

Quote:

Έτσι κοιτάμε προσεχτικά… Ξέρετε… Έχουμε μια απομίμηση του αρχικού Atari 2600, αλλά είναι και κάτι που θέλουμε να ανακοινώσουμε προσεκτικά μέσα στα επόμενα χρόνια, ώστε με τις κατάλληλες συμφωνίες και τους κατάλληλους συνεργάτες να μπορέσουμε να χτίσουμε την φίρμα όχι μόνο στο χώρο του software αλλά και του hardware.

Δεν μιλάω για μια νέα κονσόλα… Άλλα, σαν, ένα ρολόι…

(…)

Ένα “παιχνιδοποιημένο” ρολόι. Δεν είναι αυτό που θα κάνουμε, αλλά σκεφτείτε κάτι τέτοιο.

(…)

Σαν ένα νέο τύπο ρολογιού, αυτό θα ήταν κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ένα ρολόι, με τη φίρμα, όπου δεν έχεις ένα τυπικό ρολόι.

Ody's thoughts

Αυτό το “Ένα ρολόι ΜΕ ΤΗ ΦΙΡΜΑ δεν με εμπνέει σχετικά με το ότι ούτε και αυτός θέλει να αρμέξει την φίρμα. Και… Ρολόι;! Really;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.