Γκάζωσε τους δίσκους του Xbox One

Η περιττή είδηση της ημέρας είναι περιττή.
Xbox-One.jpg

Σε ένα από τα κλασσικά άτοπα test που συνηθίζουν οι απανταχού geeks, και όπως μας θυμίζει το SlashGear, η χρήση γρηγορότερων δίσκων στο Xbox One του χαρίζει και γρηγορότερες ταχύτητες ανάγνωσης δεδομένων.

Ody's thoughts

Σώπα!

captain_obvious_004.jpg

Βλέπω την έκπληξη (!;#&!@) στο πρόσωπο σας (έχουμε μαγικές τεχνολογίες CSI εμείς), οπότε ας αναφέρω και κανα-δυο παραπάνω λεπτομέρειες.

Αφού, λοιπόν, το Xbox One είναι εξοπλισμένο με θύρες USB 3, οι οποίες είναι γρηγορότερες από οποιονδήποτε δίσκο (δεν μπορεί, δηλαδή, να “μπουκώσουν” κατά την ανάγνωση- εγγραφή δεδομένων – δεν υπάρχει τόσο γρήγορος δίσκος στην αγορά), η χρήση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ταχύτητες από τη χρήση αυτού που διαθέτει ήδη η κονσόλα.

Αρκεί, προφανώς, αυτός να είναι γρηγορότερος.

Samsung SSDs

Ody's thoughts

Απορώ, όμως, γιατί επιμένει το SlashGear να αναφέρει τον παράγοντα “πυκνότητα” του δίσκου ως βασικότερο για τις επιδόσεις του.

Ναι, ανάμεσα σε δυο δίσκους που τρέχουν στις ίδιες στροφές, π.χ. 5400 (όπως αυτός που υπάρχει ήδη στο Xbox One), αυτός με τη μεγαλύτερη πυκνότητα θα είναι και ο γρηγορότερος.

Δεν είναι, όμως, ακόμη καλύτερο να χρησιμοποιήσεις, α, δεν ξέρω, ίσως, λέω τώρα, έναν δίσκο που τρέχει ΣΤΙΣ 7200 στροφές;! Ή, ίσως, στις 10.000; Ή έναν SSD;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.