Αναβάλλεται για το 2015 το επαναστατικό χειριστήριο της Valve

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των Steam Machines “πάει για του χρόνου”.

Steam_Controllers_001.jpg

Ίσως σημαντικότερο από τα Steam Machines, την πρόταση της Valve για το πως πρέπει να είναι ένα gaming pc για το σαλόνι, ήταν το πρωτότυπο χειριστήριο που θα τα συνόδευε, με το οποίο η εταιρεία έχει προσπαθήσει και καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να λύσει το πρόβλημα της αντικατάστασης του πληκτρολογίου και του ποντικιού.

Info

Ο χειρισμός στα περισσότερα παιχνίδια για pc γίνεται προφανώς με τον συνδυασμό πληκτρολογίου και ποντικιού. Αυτός έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σχέση με άλλους τρόπους χειρισμού. Το πλήθος διαθεσίμων πλήκτρων είναι προφανώς θετικό, αλλά προφανώς δεν μπορούν να ασκούν την ίδια ακρίβεια κίνησης με έναν αναλογικό μοχλό. Την οποία, αντίθετα, ξεπερνά το ποντίκι.

Έτσι, μιλάμε για έναν περίεργο, ιδιόμορφων συνδυασμό, που ταυτόχρονα υπερέχει αλλά και μειονεκτεί σε σχέση με τον χειρισμό μέσω ενός τυπικού joypad για κονσόλα.

Steam_Controllers_002.jpg

Το χειριστήριο της Valve λύνει ως ένα βαθμό αυτά τα προβλήματα, αντικαθιστώντας τους αναλογικούς μοχλούς που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε ένα σύγχρονο joypad με δύο μεγάλες επιφάνειες αφής, στις οποίες αντιστοιχεί το πληκτρολόγιο και mouse του υπολογιστή. αντίθετα με τους μοχλούς, αυτές παρέχουν πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην κίνηση, διευκολύνοντας και την χρήση on screen πληκτρολογίων, αποτελεσματικά παρέχοντας έναν πολύ καλό τρόπο χρήσης του υπολογιστή από… τον καναπέ!

Το joypad της Valve, λοιπόν, τρώει αναβολή για το επόμενο έτος. Αυτή είναι όλη και όλη την είδηση, με μοναδικό πρόσθετο και πιθανότατα ανάξιο αναφοράς, την επισήμανση της εταιρείας ότι ήδη πρωτότυπες εκδόσεις του joypad βρίσκονται υπό δοκιμή στα χέρια πάρα πολλών χρηστών.

Ody's thoughts

Ευχαριστούμε Valve. Το θέμα είναι πότε θα φτάσει στα δικά μας χέρια!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.