Χοντρά λεφτά και παζάρια

…στην αγορά του gaming
Στη ζούγκλα, στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας βρίσκονται οι θηρευτές που καταβροχθίζουν τα μικρότερα ζώα. Στη ζούγκλα των αγορών όμως, οι μεγάλοι παίκτες που εξαγοράζουν μικρότερες φίρμες δεν είναι οι μόνοι που επωφελούνται, τα κέρδη είναι πολύ συχνά τεράστια και για τους “μικρούς”. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 είδαμε μερικές εντυπωσιακές κινήσεις όπως η κίνηση της Facebook να εγαξοράσει την Oculus, το Google/YouTube να είναι στα πρόθυρα της εξαγοράς του Twitch της του κινεζικού portal Tencent να εξαγοράσει αντί $500 εκατομ. την κορεατική CJ Games, αλλά και τη Zynga να ενσωματώνει τη NaturalMotion που μας έδωσε το εκπληκτικό σύστημα φυσικού animation Euphoria.

Games_M-A_PieΑν ολοκληρωθούν όλες οι μεγάλες εξαγορές και συγχωνεύσεις, τότε μιλάμε για κινήσεις της τάξης άνω των $6 δις, ποσού ρεκόρ για τα δεδομένα της βιομηχανίας των video games. Κι αυτό τη στιγμή που λέγαμε ότι η προηγούμενη χρονιά, 2013, ήταν ήδη άκρως εντυπωσιακή με διακινούμενα κεφάλαια $5,6 δις στο χώρο. Όπως φαίνεται λοιπόν, τα games είναι μια πολύ μεγάλη “μπίζνα” και τα πράγματα χοντραίνουν και σοβαρεύουν. Πολύ χρήμα διακινείται, μεγάλα deals κλείνουν και αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει: ότι θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση των games σε όλα τα μέσα, καθώς όσο μεγαλύτερα ποσά διακινούνται, τόσο περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και αποκόμισης κέρδους παρουσιάζονται.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.