Οι indie developers έχουν το λόγο

Μιλούν για τα απλά και καθημερινά τους προβλήματα στο Indie Soapbox 2014
Ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα της ετήσιας συνόδου των ανεξάρτητων game developers – GDC Independent Games Summit είναι το Indie Soapbox, μια αλυσίδα ομιλιών στην οποία δέκα ομιλητές παίρνουν τη σκυτάλη διαδοχικά για να παρουσιάσει ο καθένας από ένα μικρό εξάλεπτο λογύδριο. Τα θέματα των ομιλιών περιστρέφονται φυσικά γύρω από το περιβάλλον που επηρεάζει την ανάπτυξη των indie games. Οι ομιλητές προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα των επαγγελματιών του κλάδου, ​​και αυτη φορά δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το Indie Soapbox στην GDC 2014 είχαμε ομιλίες από τους Robin Hunicke, Leigh Alexander, Zoe Quinn, Ryan Clark, Shawn Alexander Allen, Ζακ Gage και επικεντρώθηκαν σην αμφισβήτηση του status quo της βιομηχανίας παιχνιδιών. Όμως υπάρχουν και πολλές αναφορές στην καθημερνότητα των developers, όπως το να προσπαθείς να φτιάξεις ένα game χαμηλού budget και να αντιμετωπίζεις παράλληλα τις ευθύνες της φροντίδας του νεογέννητου παιδιού σου. Αν έχεις μια περίπου ωρίτσα και ενδιαφέρεσαι να ακούσεις τους ίδιους τους indie devs να μλούν για τα πρακτικά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τσέκαρε το βιντεάκι.


Galacticus's thoughts

Αν έχεις βαρεθεί από τον ξύλινο λόγο των μεγαλο-στελεχών και των τσαρλατάνων του marketing, δες οπωσδήποτε αυτές τις ομιλίες. Είναι νέοι άνθρωποι, απλοί και κατανοητοί, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, φτιάχνοντας αυτό που αγαπούν, συχνά με πενιχρά μέσα, έχοντας να παίξουν πολλούς ρόλους ταυτόχρονα – προγραμματιστή, καλλιτεχνικού διευθυντή, εκπροσώπου Τύπου, επιχειρηματία.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.