Οδηγός αναβάθμισης hard drive στο PS4

Αξίζει περισσότερο ένα μεγαλύτερος HDD, ή ένας SSD;
Σε μια διεξοδική συγκριτική δοκιμή, το Digital Foundry του Eurogamer αξιολογεί την αύξηση της απόδοσης που προκύπτει από την αντικατάσταση του ενσωματωμένοη HDD του PS με ένα ταχύτερο αποθηκευτικό μέσο. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρόνοι εκκίνησης, εγκατάστασης αλλά και φορτώματος των παιχνιδών μειώνονται περισσότερο αν εγκαταστεθεί ένας γρήγορος σκληρός SSD, όπως το μοντέλο Crucial M500 που δοκιμάστηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το κακό στην τελευταία περίπτωση είναι ότι η χωρητικότητα πέφτει στο μισό, σε σχέση με τον ενσωματωμένο δίσκο των 500GB.

Έτσι, εκτός κι αν η απόλυτη ταχύτητα δεν είναι αυτοσκοπός σου, οι συντάκτες του άρθρου προτείνουν ένα γρήγορο δίσκο στις 7.200 στροφές ανά λεπτό, όπου θα έχεις και αντίστοιχα κέρδη στη χωρητικότητα, έχοντας τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις στο 1 και πλέον Tera. Ένα σημείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως, στην πλειοψηφία των παιχνιδών, ένας σκληρός SSD δεν βελτιώνει το φόρτωμα των textures και δεν οδηγεί σε βελτίωση των fps, πράγμα που σημαίνει ότι ο σκληρός δίσκος δεν είναι εκεί που συμβαίνει το “bottleneck”. Πέρσι, το Digital Foundry είχε κάνει μια παρόμοια δοκιμή στο PS3, για να διαπιστώσει μεγάλα κέρδη στο frame rate, κάτι που δε φαίνεται να συμβαίνει στο PS4.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.