Η Nintendo ζητά συγγνώμη από τoυς gay

Απολογείται επειδή στο Tomodachi Life δεν επιτρέπονται σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου
tomodachi_life_marriage.0
Τί εστί Tomodachi Life; Ένα γλυκουλάκι παιχνιδάκι με καρτουνίστικα γραφικούλια, στο οποίο βλέπεις την εξέλιξη του ψηφιακού σου χαρακτήρα, ο οποίος συνάπτει φιλίες και σχέσεις με άλλα virtual ανθρωπάκια και στο τέλος μπορεί να έρθει και εις γάμου κοινωνία. Κυκλοφορεί ήδη στην Ιαπωνία και από τον Ιούνιο στον υπόλοιπο κόσμο.

Μέχρις εδώ καλά. Έλα μου όμως που ένα παλικάρι παρατήρησε ότι το παιχνίδι επιτρέπει παντρολογήματα μόνο μεταξύ ψηφιακών χαρακτήρων διαφορετικού φύλου. Και καθότι ο ίδιος είναι gay, αποφάσισε να φτιάξει το παρακάτω βιντεάκι διαμαρτυρίας.

H Nintendo απάντησε επί της ουσίας με στύλ τύπου “F*ck you, εγώ το ‘φτιαξα το παιχνίδι μου, γούστο μου και καπέλο μου, deal with it”. Έλα μου όμως που η διαμαρτυρία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάστεις με τη μορφή online αίτησης που κατακεραύνωνε την “ομοφοβική” Nintendo για την κοινωνική της αναλγησία και απαιτούσε την συμπερίληψη γάμου μεταξύ Miis (…) του ίδιου φύλου.

Η Nintendo έγινε Antonio Eclasamentes και αναδιπλώθηκε με αυτή την απολογητική ανακοίνωση:

Quote:

Ζητούμε συγγνώμη που απογοητεύσαμε πολλούς ανθρώπους, παραλείποντας να συμπεριλάβουμε σχέσεις του ίδιου φύλου στο Tomodachi Life. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό για μας να αλλάξει ο σχεδιασμός αυτού του παιχνιδιού, και μια τέτοια σημαντική αλλαγή στην ανάπτυξή του δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα patch μετά την κυκλοφορία του. Στη Nintendo, η αφοσίωσή μας πάντα σήμαινε ότι εκτείνεται πέρα ​​από τα παιχνίδια για να προωθήσει την αίσθηση της κοινότητας, και να μοιραστεί το πνεύμα της διασκέδασης και χαράς. Είμαστε δεσμευμένοι στην προώθηση πολύχρονων αξιών της εταιρείας μας για διασκέδαση και ψυχαγωγία για όλους. Δεσμευόμαστε ότι αν δημιουργήσουμε μια επόμενη έκδοση στη σειρά Tomodachi, θα προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε μια εμπειρία gameplay από το μηδέν, που να είναι πιο περιεκτική, και να αντιπροσωπεύει καλύτερα όλους τους παίκτες.

To οποίο ερμηνεύεται με “Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη και σας λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη, αλλά F*ck you, εγώ το ‘φτιαξα το παιχνίδι μου, γούστο μου και καπέλο μου, deal with it”.

Galacticus's thoughts

Ποιος έχει δίκιο τώρα; Εγώ θα έλεγα μάλλον η κοινότητα, γιατί δεν πιστεύω ότι η δικαιολογία της Nintendo ευσταθεί και τόσο, ότι δηλαδή δεν μπορεί να αλλάξει τον κώδικά της, έστω και με ένα patch, ώστε να επιτρέπει αυτό το feature στην επερχόμενη international έκδοση του game. Έπειτα, ΠΟΣΟ επιτέλους δύσκολο θα της ήταν και γιατί δεν το έβαζε εξαρχής; το Sims επιτρέπει ομοφυλοφιλικές σχέσεις, το Fable επίσης, το Mass Effect, το Dragon’s Age και άλλα τόσα. Σφάλμα της. Από την άλλη βέβαια, καταντά αηδία να κάνουμε κοινωνιολογικές αναλύσεις και online ακτιβισμό πάνω σε τόσο επουσιώδη πράγματα. Εδώ φανατικοί Ισλαμιστές απαγάγουν μαθήτριες επειδή η σχολική αγωγή προσβάλλει τον Αλλάχ, και συζητάμε για τα gay rights των Miis. This is madness!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.