LG G3: πολυτέλεια και δύναμη

Εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης, στις 27 Μάη, του νέου flagship της LG, σκιαγραφούμε τη φυσιογνωμία του
LG-G3-rumor
Το LG G2, αλλά και το LG G Pro είναι ίσως οι πιο τίμιες προτάσεις για τον power user, προσφέροντας αξεπέραστη αναλογία χαρακτηριστικών, απόδοσης και κόστους. Λογικό είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα, το LG G3, να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς μάλιστα οι διαρρεύσασες φωτό, το δείχνουν με μια εντυπωσιακό μεταλλική πλάτη, κάτι που το αναβαθμίζει πολύ ουσιωδώς στην αντίληψη των υποψηφίων αγοραστών.

Υποτιθέμενo mockup του LG G3 μέσα σε προστατευτική θήκη

Υποτιθέμενo mockup του LG G3 μέσα σε προστατευτική θήκη

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον LG G3, διατηρεί το ίδιο ιδιόρρυθμο στυλ στην τοποθέτηση των βασικών χειριστηρίων στην πλάτη του, ακριιβώς κάτω από την κάμερα. Ασφαλώς, το πιο εντυπωσιακό και άμεσα ορατό χαρακτηριστικό του θα είναι η οθόνη του, τεχνολογίας True HD-IPS, διαγωνίου 5,5 ιντσών και αστρονομικής ανάλυσης 1440×2560, μεταφραζόμενη σε ανεπανάληπτη πυκνότητα pixels 534 ppi.

Η κάμερά του, μάλλον η ίδια με εκείνη στο LG G Pro 2, αναμένεται ότι θα έχει ανάλυση 13Μpixels (αν και υπάρχει πιθανότητα αυξημένης στα 16), με οπτικό σταθεροποιητή και δυνατότητα λήψης βίντεο 2160p@30fps, 1080p@60fps, το οποίο επίσης θα σταθεροποιείται. Ελπίζουμε μονάχα η LG να έχει διορθώσει το πολύ ενοχλητικό bug της απώλειας autofocus που μαστίζει τα μοντέλα της και για κάποιους σχολαστικούς μπορεί να είναι και “deal breaker” στη λήψη βίντεο.

note

Η LG φαίνεται να ανασχεδιάζει και το UI της, ενώ σκέφτεται να ενσωματώσει βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος ή προηγμένο σύστημα αναγνώρισης ίριδας, με την υποβοήθηση μιας εμπρόσθιας κάμερας 2Mpixels, Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά θα είναι η μπαταρία των 3.000mAh και το δυνατό μεγάφωνο ισχύος 1W.

Εκεί που είναι ακόμη αρκετά ομιχλώδη τα πράγματα είναι στο SoC που θα ενσωματώνεται: Κάποιο υποστήριζαν ότι θα υιοθετηθεί μια έκδοση του Snapdragon 800 με 4 πυρήνες Krait 400 χρονισμένους στα 2,26GHz με τη συνδρομή μιας GPU Adreno 330. Σαχλαμάρες; Συμφωνώ απολύτως! Επειδή ακριβώς η LG μας έχει συνηθίσει σε απολύτως κορυφαία specs, υπάρχει το πολύ πιο επιθυμητό ενδεχόμενο να ενσωματωθεί το “εξωτικό” Snapdragon 805 με πυρήνες νέας γενιάς Krait 450 στα 2,7GHz και πανίσχυρη GPU Adreno 420. Υπάρχουν όμως και άλλα δύο ενδεχόμενα: από τη μια η χρήση του 8πύρηνου MediaTek MT6595 ή του επίσης octacore LG Odin, το οποίο κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ φημολογίας και πραγματικότητας και το οποίο θα διαθέτει 4 πυρήνες Cortex A15 και 4 Cortex A7 σε συχνότητα 2,2GHz.

Galacticus's thoughts

Με μεταλλικό πλαίσιο, τέτοιας ανάλυσης οθόνη και Snapdragon 805, αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να βάλει η Apple μέσα στο iPhone 6, ώστε να το διατηρήσει ανταγωνιστικό: τον ποζιτρονικό εγκέφαλο του Mr. Data;

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.