Εκπληκτικό εικονικό πληκτρολόγιο για το Glass

Αν πίστευες ότι ο φωνητικός έλεγχος είναι cool, θα το φανταζόσουν, ότι η πληκτρολόγηση θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο απίθανη;

To virtual πληκτρολόγιο της Minuum δεν είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για το Glass, αλλά διατίθεται ως εναλλακτικό πληκτρολόγιο για συσκευές Android. Εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο επί της οθόνης, χρησιμοποιώντας προγνωστικούς αλγόριθμους, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να πληκτρολογείτε ολόκληρες τις λέξεις σας. Επί της ουσίας αποτελεί μια υβριδική προσέγγιση μεταξύ του παλιού-καλού συστήματος Τ3 και της ευκολίας που δίνει το Swype.

Η προσαρμογή του στα δεδομένα και τις ιδιαιτερόττηες του Google Glass δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση για τους προγραμματιστές της Minuum: χρησιμοποιώντας την επιφάνεια αφής του σκελετού, δίπλα στο κρύσταλλο απεικόνισης, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογεί με διαδοχικά ελαφρά “tap” και “swipes”, ολοκληρώνοντας σύντομα μηνύματα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στα σχέδια των προγραμματιστών, όπως θα δεις και στο βίντεο, είναι η επέκταση του συστήματος σε άλλες, ενδεχομένως πιο χρηστικές και εργονομικές χρήσεις, όπως π.χ. η χρήση του βραχίονα ως εικονική επιφάνεια προβολής του πληκτρολογίου!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.