Xiaomi Mi Pad: γιατί κι ο γκατζετάκιας θέλει τον Κινέζο του!

Η Xiaomi εισβάλει στον κόσμο των tablets με ένα άκρως οικονομικό, ελκυστικό αλλά και δυνατό… “κτηνάκι”!Xiaomi_Mi_Pad001.jpg

Μπορεί συχνά να χαρακτηρίζουμε ως “κινέζικα” τα προϊόντα χαμηλής ποιότητας, αλλά αυτό πηγάζει από το σχεδόν πάντα φθηνότερο κόστος τους σε σχέση με τα προϊόντα που παράγονται σε άλλες χώρες. Όποιος θεωρεί πως όλα τα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα είναι χαμηλής ποιότητας, είναι απλά είτε… ηλίθιος, είτε ρατσιστής. Παράδειγμα; Ορίστε:

 • Android 4.4
 • Οθόνη 7.9 2,048 x 1,536 (326ppi, αναλογία 4:3)
 • Tegra K1 SoC (CPU 2.2GHz “4+1” και GPU Kepler “επιπέδου PC” με 192 πυρήνες)
 • 2GB RAM
 • 16GB ή 64GB χώρος αποθήκευσης
 • Θύρα microSD για επέκταση χώρου αποθήκευσης μέχρι +128GB
 • Μπαταρία 6,700mAh
 • Κάμερα 8MP πίσω και 5MP μπροστά (μην ζητάς πολλά!)
 • Πάχος 8,5mm
 • Βάρος 360g
 • Δικτύωση: WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0

Όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να υστερεί σε κάποια σημεία, αλλά, αλήθεια, ποιος χρησιμοποιεί συχνά το tablet του για να βγάζει φωτογραφίες, και πόσοι προτιμούν συσκευές του είδους με υποστήριξη δικτύωσης 3G και 4G όταν το κόστος των mobile data παραμένει στα ύψη;

Άρα, μιλάμε για μία συσκευή που υπερτερεί του ανταγωνισμού (ή, έστω, “τον κοντράρει”) σε όλα τα σημεία που πραγματικά έχουν σημασία, με κόστος…

Κρατιέσαι;

$240 για την έκδοση με 16GBs χώρου αποθήκευσης και $270 “για τη μεγάλη”, στα 64GBs.

Δυστυχώς, όπως και με την εκπληκτική τηλεόραση που ανακοίνωσε ταυτόχρονα η εταιρεία, δεν αναφέρθηκε το πότε και αν θα διατεθεί στον υπόλοιπο κόσμο εκτός Κίνας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • mike

  Η Xiaomi όταν κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη θα έχει απίστευτη επιτυχία ανάλογη αυτής που έχει στην Κίνα. Τα προϊόντα της είναι απίστευτα οικονομικά με άριστη ποιότητα κατασκευής. Τη Δευτέρα μου ήρθε το Mi3 (το smartphone της εταιρίας) και πραγματικά είναι απίστευτο κινητό. Επιδόσεις αρκετά καλύτερες από Samsung Galaxy S4 μαζί με ποιότητα κατασκευής HTC One για συνολικά 279 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Κίνα. Απίστευτο deal!

 • ducklord

  Και, φαντάζομαι, δουλεύουν όλα ρολόι, έτσι;

  Υπάρχει λόγος που το MIUI* της έχει κάνει τόση επιτυχία ως “εναλλακτική πρόσοψη” για το Android, τη στιγμή που το αντίστοιχο Sense της HTC… “κάνουν κρα” οι περισσότεροι να το ξεφορτωθούν από τα κινητά της!

  * Για όποιον δεν το γνωρίζει, το MIUI είναι μια “μαγειρεμένη” πρόσοψη του Android που αλλάζει αρκετά την εμψάνιση και, ως ένα σημείο, τον τρόπο χρήσης του. Αν και υπάρχει στα κινητά της ίδιας, τα χακεροφρικιά του XDA Developers την έχουν “ξεκολήσει” εδώ και χρόνια και “κολλήσει” σε δικές τους, εναλλακτικές ROMs για κινητά άλλων κατασκευαστών.

  Υπάρχει, επίσης, λόγος που η εταιρεία “τσίμπησε” τον Hugo Bara, κάποτε κουμανταδόρο του Android, από την Google. “Κάτι κάνει σωστά”. Μου θυμίζει την HTC προ δεκαετίας, όταν τα Windows Mobile ήταν το top στο είδος τους – και αυτή “η εταιρεία-προσδιορισμός του τι εστί καλό smartphone”.

 • mike

  Ξέχασα να αναφέρω ότι το MIUI ήταν ένας από τους λόγους που πήρα κινητό Xiaomi καθώς το είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και το θεωρώ πραγματικά απίστευτο UI για το Android (εύκολα το καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει). Με αναβαθμίσεις και διόρθωση bugs κάθε Παρασκευή και με tweaks που καθιστούν τη χρήση του κινητού διασκεδαστική διαδικασία!