Το Leap Motion σε νιώθει ακόμη καλύτερα

Σημαντική αναβάθμιση – μέσω λογισμικού – για τον αισθητήρα κίνησης της Leap Motion.

leap_motion_009.jpg

Ο εκπληκτικός αισθητήρας κίνησης (που… μάλλον δεν αγόρασαν και τόσοι πολλοί τελικά), Leap Motion, αναβάθμισε το λογισμικό του στην έκδοση 2. Και είναι άξιο αναφοράς διότι χάρη σε αυτήν αυξάνεται δραματικά η λεπτομέρεια με την οποία μπορεί να “διαβάσει” τις κινήσεις του χρήστη.

Όπως και με την προηγούμενη εκδοσή, η συσκευή μπορεί να ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών και των δαχτύλων, αλλά τώρα πια μπορεί να “καταλαβαίνει” και ανεξάρτητες κλειδώσεις – π.χ. το “πως λυγίζει” ένα δάχτυλο – και να αντιστοιχεί τις κινήσεις τους σε διαφορετικές εντολές.

Προσθέτουμε πως αν και φαινομενικά ο αισθητήρας της Leap Motion είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση στον χώρο για όποιον θέλει να κάνει το PC του ότι κοντινότερο στους υπερ-υπολογιστές του Minority Report (ή, έστω, στο συνδυασμό Xbox 360 και Kinect), μέχρι σήμερα δεν έχει αρκετή υποστήριξη. Έτσι παίζει και αφού τον αγοράσεις να καταλήξεις να τον χρησιμοποιείς μόνο για… να πηγαίνεις τα εικονίδια του desktop σου πέρα-δώθε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.