Στη Νορβηγία οδηγούν τα tanks όπως… στο Battlefield!

Και με αυτό δεν εννοούμε πως δεν νοιάζονται για αυτά και τα χρησιμοποιούν για πατηλίκια, όπως ο μέσος έφηβος gamer, μα πως χάρη στο Oculus Rift μπορούν να έχουν αντίστοιχα ελεύθερο οπτικό πεδίο με αυτόν!

Η πανέξυπνη πατέντα έχει ως εξής: γύρω από το άρμα υπάρχει μια συστοιχία καμερών, τα feeds των οποίων “ταξιδεύουν” προς έναν υπολογιστή. Εκεί ενώνονται σε μια σφαιρική οπτική 360 μοιρών και προβάλλονται σε ένα κράνος Oculus Rift, που φορά ο οδηγός του άρματος.

Norway_Army_Oculus_Rift003.jpg

Αποτέλεσμα; Να έχει απολύτως ελεύθερο οπτικό πεδίο, δίχως να τον εμποδίζει… το ίδιο το άρμα στο οποίο βρίσκεται, με οπτική γωνία αντίστοιχη αυτής που έχουμε ως gamers στα περισσότερα First Person shooters όπου οδηγούμε πάσης φύσεως οχήματα!

Ody's thoughts

Και αν του βάλουν και drone με κάμερα σαν αυτό που πρότεινε η Razer, για να έχει και 3rd person mode, θα είχε ολοκληρωθεί η κανονικότατη μετατροπή του πολέμου σε FPS!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • galacticusX

    Είναι λογικό οι Νορβηγοί να επενδύουν σε τεχνολογία αιχμής στον αμυντικό του εξοπλισμό – σκεφτείτε το: από βορρά πολιορκούνται από αμιδιψείς πρωτόγονες φυλές Εσκιμώων. Εξ ανατολών απειλούνται από το απολυταρχική, θεοκρατική και μιλιταριστική Σουηδία. Στα νότια καιροφυλακτεί η Δανία (Βίκινγκς, Άμλετ, φονικές αγελάδες ξέρετε τώρα…). Ο εφιάλτης ολοκληρώνεται από τις επιδρομές δολοφονικών μπακαλιάρων-πιράνχας στα δυτικά.

    Σοβαρά όμως, πέρα από την πλάκα, η ηλεκτρονικά υποβοηθούμενη όραση είναι πολύτιμη και μάλιστα οι επιδράσεις της,σε βάθος χρόνου, στην ανθρώπινη φυσιολογία, είναι σημαντικές: πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι gamers όχι μόνο έχουν διαφορετικές νοητικές παραστάσεις και διαφορετική χωρική αντίληψη, αλλά ακόμη και στα όνειρά τους βιώνουν διαφορετικές παράστασεις, μέσω της προοπτικής 3ου προσώπου.