Η Apple ετοιμάζει το έξυπνο σπίτι (της)

Φήμες θέλουν την Apple να ετοιμάζεται να χωθεί δυναμικά στο χώρο της “οικιακής αυτοματοποίησης”.

apple_itv_001

Δεν γνωρίζω αν απέδωσα σωστά στη γλώσσα μας τον όρο “home automation”, αλλά, σωστά ή λάθος, είναι αυτός στον οποίο από ότι λένε πρόσφατες στιγμές ετοιμάζεται να χωθεί… για τα καλά η Apple. “Για τα καλά”; Υπερβολή; Nope.

ios5-jailbreak-ipt4.png.jpgΗ εταιρεία φαίνεται πως βρήκε την ιδανική συνταγή για να “χωθεί” στα σπίτια μας, ταυτόχρονα κάνοντας τα “εξυπνότερα”, δίχως να χρειαστεί να… παιδευτεί και πολύ! Από ό,τι λέγεται, λοιπόν, στο φετινό WWDC θα αποκαλύψει τα σχέδιά της για την χρήση του iOS ως “καρδιά” ενός έξυπνου σπιτιού.

Ενός “έξυπνου σπιτιού” στο οποίο, προφανώς, θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός iPhone για τον έλεγχο των συσκευών, ενώ ακούγεται πως ίσως ως “καρδιά” του αποκαλυφθεί μια νέα Apple TV.

Η προσέγγιση της Apple φαίνεται πως θα είναι παραπλήσια με αυτή που έχει για τα αξεσουάρ του iPhone, προσκαλώντας άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν συσκευές που θα δηλώνουν συμβατές με την δική της πλατφόρμα.

Έτσι, η ίδια μπορεί να χρησιμοποιήσει ως “σκελετό” της πλατφόρμας της συσκευές, λογισμικό και τεχνολογίες που έχει ήδη στη διάθεσή της, και να αφήσει τους άλλους να… “κάνουν τη βρώμικη δουλειά”, πονοκεφαλιάζοντας για το πως θα την υλοποιήσουν.

Info

Με την ευκαιρία, εξηγούμε τι είναι ένα “έξυπνο σπίτι” κάπου εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.