Εκβιασμοί στα iPhones στην Αυστραλία!

Hackers στην Αυστραλία φαίνεται πως βρήκαν τρόπο να τρυπώνουν εξ’ αποστάσεως στα iPhones της Apple, να τα κλειδώνουν και να απαιτούν λύτρα από τους κατόχους τους.

iphone_money

Αρκετοί κάτοχοι iPhone στην Αυστραλία, λοιπόν, δηλώνουν πως έχουν δει τη συσκευή τους να κλειδώνει, παρουσιάζοντας μηνύματα που τους παροτρύνουν να καταβάλουν ένα ποσό από 50 έως 100 δολάρια Αυστραλίας σε ένα λογαριασμό στο Paypal για να αποκτήσουν και πάλι τον έλεγχο της συσκευής τους.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πως έχουν καταφέρει οι επιτήδειοι να τρυπώσουν στις συσκευές, αλλά εικάζεται πως ίσως δεν μιλάμε για κανονικό hacking τους. Ίσως να πρόκειται για χρήση κωδικών που “είχαν τσιμπήσει” από άλλες επιθέσεις στο παρελθόν, με τους οποίους τώρα μπορούν να τρυπώνουν στις συσκευές των κατόχων τους και να τις απενεργοποιούν.

Ody's thoughts

Κάτι μου λέει πως ίσως δούμε το πρόβλημα να έρχεται και προς τα μέρη μας. Ο Έλληνας πάντα ψάχνει τέτοιες… “ευκαιρίες”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.