Έρχεται Shield tablet από την Nvidia;

Η Android κονσολίτσα της Nvidia αποκτά sequel σε πιο… τυπική μορφή.Project-Shield - Nvidias-portable-console 001

Η Nvidia έχει ήδη μπει στον χώρο των tablets, αν και όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία, και τώρα, αν ευσταθούν όσα λέει το Fudzilla, ετοιμάζει την επόμενη κίνηση της. Η οποία, όλως περιέργως, δεν θα είναι μόνο ένα νέο tablet, αλλά και… το sequel στην κονσόλα χειρός της, Shield.

Σύμφωνα λοιπόν με το Fudzilla, η Nvidia Θα μας δείξει σύντομα ένα νέο tablet με καρδιά τον Tegra K1, υποστήριξη WiFi 5GHz και… και βασικό χαρακτηριστικό την υποστήριξη της τεχνολογίας GameStream της εταιρείας, που όπως και στο υπάρχον Shield, θα επιτρέπει το streaming παιχνιδιών από ένα PC προς αυτήν δίχως έντονο lagging.

nvidia_gamestreaming-100058577-large

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως, αφού μιλάμε για ένα tablet και όχι μια κονσόλα, εξ ορισμού δεν θα διαθέτει και κάποια πλήκτρα χειρισμού των παιχνιδιών, οδηγώντας σε ερωτηματικά για το πως θα επιτυγχάνεται το streaming τους από έναν υπολογιστή προς αυτήν.

Το πιθανότερο είναι πως, αν όντως η Nvidia ετοιμάζει μια τέτοια συσκευή, είτε θα της χαρίσει κάποια σχετικά πλήκτρα και μοχλούς, είτε θα διαθέσει παράλληλα με αυτήν και κάποια αξεσουάρ χειρισμού ειδικά για αυτήν – πως λέμε joypads.

Για την ώρα, φυσικά, όλο το παραπάνω παραμένει μια φήμη, αν και δεν είναι καθόλου μα καθόλου απίθανη.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.