Ένοχη η Samsung για καταπάτηση πατεντών της Apple

Και ναι, επιτέλους, η στιγμή που όλοι περιμέναμε με αγωνία: το δικαστήριο στο μάμα-Αμέρικα “έβγαλε απόφαση” για τη μεγάλη δικαστική διαμάχη των Samsung – Apple.samsung_galaxy_s.jpg

Και ναι, όπως το περιμέναμε, η Samsung κρίθηκε ένοχη για καταπάτηση τριών εκ των πέντε πατεντών που η Apple ισχυρίστηκε πως… εμ… της καταπάτησε.

Μόνο που, ενώ θεωρητικά “νίκησε” η Apple, πρακτικά μόνο για “νίκη” δεν μιλάμε! Και αυτό διότι ενώ ζητούσε $2,2 δις, το δικαστήριο έκρινε πως το ποσό ήταν υπερβολικό. Έτσι, η Samsung καλείται να της καταβάλει… $119,6 εκατομμυριάκια, κατιτίς παραπάνω από το… 5% του ποσού που ζητούσε αρχικά. Ίσα για να πληρώσει το δικαστήριο και να της μείνουν για να πάρει και ένα σακουλάκι φιστίκια, δηλαδής!

iphone

Πρόσθετη… προσβολή, και κερασάκι στην τούρτα, πως κρίθηκε ότι και η ίδια έχει καταπατήσει πατέντες της Samsung, για τις οποίες καλείται να πλερώσει $158.400. Ίσα που θα της μείνουν ψιλά για τα φιστίκια που λέγαμε.

Φυσικά αστειευόμαστε – για τα φιστίκια, αφού αμφότερες έχουν σημαντικό πλεόνασμα χρημάτων. Και αν θέλουν μπορούν να αγοράσουν όλα τα φιστίκια του πλανήτη. Τα υπόλοιπα, δυστυχώς για την Apple και τους οπαδούς της, δεν είναι αστεία, και αποτελούν απόδειξη πως αν δοκιμάσει να ξανατραβήξει κάποια εταιρεία επιπέδου Samsung στα δικαστήρια, μάλλον το μόνο που θα καταφέρει είναι μια μικρή καθυστέρηση στη διάθεση των προϊόντων της – και… ούτε καν.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.