Το Android των 3D printers

Αυτό ισχυρίζεται ότι έχει φτιάξει η Autodesk
autodesk-3d-printer-00Η Autodesk, η πιο διάσημη εταιρεία 3D modelling software, αποοκάλυψε τη δική της εκδοσή γα τον τρισδιάστατο εκτυπωτή που αναμένει ότι θα σαρώσει την αγορά. Η εταιρεία δε θέλει να σταματήσει εκεί, αλλά και να καταστήσει το software και τα συνοδευτικά APIs “universal” και να κατακτήσει έτσι την αγορά, όπως έκανε η Google με το Android για τα smartphones. Άλλο όμως να το λες κι άλλο να το κάνεις. Ο εκτυπωτής της Autodesk, μπορεί να είναι τεχνολογικά πιο προηγμένος, από τους υπόλοιπους τυπικούς 3D printers, αλλά αυτό δεν θα εξασφαλίσει αυτομάτως την επτυχία του.

Info

O 3D εκτυπωτής της Autodesk χρησιμοποιεί την τεχνική της στερεολιθογραφίας, δηλαδή χρησιμοποιεί ένα ειδικό laser υπεριώδους ακτινοβολίας για να στερεοποιήσει την παχύρρευστη πλαστική ουσία που χρησιμοποιείται για να δομηθεί το εκτυπούμενο αντικείμενο. Σε αντίθεση με τη συμβατική μέθοδο έγχυσης και απόθεσης πλαστικού, η μέθοδος της Autodesk είναι πιο πολύπλοκη και συνάμα πιο αποτελεσματική, οδηγώντας σε αντικείμενα μεγαλύτερης πολυπλοκότητας και καλύτερης ποιότητας, με πιο λεπτομερή σχέδια και λείες επιφάνειες, αλλά και περισσότερη πιστότητα σε σχέση με το ιδεατό του πρότυπο που έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα 3D CAD.autodesk-3d-printer-01

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.