Χρηματοδοτήθηκε επιτυχώς το open source laptop Novena

Η πρόταση για ένα από κάθε άποψη “ανοιχτό” laptop φαίνεται πως “μίλησε” σε αρκετό κόσμο.

Novena_Open_Laptop_-_005.jpg

Θυμάστε που είχαμε μιλήσει για μια πρόταση ενός ολοκληρωτικά ανοιχτού laptop, με στόχο κυρίως τα πειραχτήρια που θα ήθελαν να αλλάζουν, να επεκτείνουν, να τροποποιούν, γενικότερα, να παίζουν με το ίδιο το hardware του;

Ναι, “εκείνο που θα σε έβαζε μέσα για κάτι χιλιάδες δολάρια για την open-ιά που θα σου προσέφερε”. Ε, χρηματοδοτήθηκε. Και, μάλιστα, με το παραπάνω!

Από ότι φαίνεται, υπήρξαν αρκετοί που έσπευσαν να καταβάλουν τον οβολό τους προς την υλοποίηση της ιδέας, ώστε να ξεπεράσει κατά τρεις ολόκληρες φορές τον αρχικό στόχο της των $250.000. Ναι, αυτό σημαίνει πως συγκέντρωσε περισσότερα από $700.000, από κάτι περισσότερο από 1000 θύματ… εμ… “χρηματοδότες”.

Novena_Open_Laptop_-_007.jpg

Θυμίζω πως η πλήρης εκδοχή του laptop “θα σε βάλει μέσα” κατά $2000, αλλά αν αυτό σου φαίνεται τσιμπημένο, έχεις την επιλογή να αγοράσεις μόνο την motherboard του, για σχεδόν όσο θα σου κόστιζε ένα άλλο, “κλειστό” αλλά… “κανονικό” laptop: $500.

Ody's thoughts

Είπαμε, βρε παιδιά, καλό και άγιο το open Source, καλή η προσπάθεια για όσους την έχουν ανάγκη, αλλά τέτοιες διαφορές τιμής είναι πραγματικά ασύλληπτες και δεν συμφέρουν εκτός αν όντως έχεις λεφτά για σκότωμα. Και αν όντως έχεις λεφτά για σκότωμα, σε κάποια σημεία της γης κάποιοι ζουν με ένα δολάριο την ημέρα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.