Η πρώτη οθόνη 4K με G-Sync από την Acer

Η Acer είναι, τελικά, η πρώτη που φέρνει στην αγορά μια οθόνη υπερυψηλής ανάλυσης 4K με υποστήριξη της τεχνολογίας ομαλής κίνησης της Nvidia, G-Sync.

acer_XB280HK_001.jpg

Το G-Sync της Nvidia είναι μια λύση που προϋποθέτει την ύπαρξη εξειδικευμένου hardware σε μια οθόνη, Συγχρονίζοντας τον ρυθμό απεικόνισης της με αυτόν που “της δίνει” η κάρτα γραφικών. Αποτέλεσμα, αφού δεν υπάρχουν αποσυγχρονισμοί, να εξαφανίζεται το ενοχλητικό φαινόμενο του tearring, “αυτό όπου δύο καρέ προσπαθούν να προβληθούν ταυτόχρονα και η οθόνη μοιάζει να σκίζεται στα δύο”.

nvidia_gsync_001.jpgΚαι ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουμε προλάβει καλά-καλά να δούμε οθόνες “κανονικών” αναλύσεων που να υποστηρίζουν την τεχνολογία, να πω την Acer παρουσιάζει μια νέα πρόταση υπερυψηλής ανάλυσης για τους πλέον απαιτητικούς gamers.

Το όνομα της, η μάλλον, ο κωδικός της, είναι XB280HK, και όπως καταλάβατε το 28 “εκεί μέσα” σημαίνει πως μιλάμε για οθόνη μεγέθους 28”. Δυστυχώς, αν και με ανάλυση 3840×2160, είναι τύπου TN, πράγμα που μάλλον σημαίνει πως δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις όσον αφορά στο χρωματικό της εύρος και τις γωνίες θέασης της.

Κατά τα άλλα, θα διαθέτει επικάλυψη anti-glare, τέσσερις θύρες USB 3 και “flicker free backlight” (για να μην νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε disco στα 80’s).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.