Έρχεται η επόμενη γενιά Microsoft Surface

Surface Pro 3 και Surface Mini αποκαλύπτονται αύριο, 20 Μάη
Μπορεί γενικά να σνομπάρουμε τα Windows RT, αλλά η αλήθεια είναι ότι έλειπε ένα μικρότερο και πρακτικό Surface Mini από τη γκάμα της Microsoft. Αύριο 20 Μάη θα ξέρουμε στα σίγουρα αν το Surface Mini θα τρέχει Windows RT ή Windows 8.1 και επίσης αν θα έχει τυπική αναλογία οθόνη 16:9 ή θα προτιμήσει μια, ενδεχομένως πιο πρακτική για tablet, προσέγγιση στα 4:3, μιμούμενο έτσι το iPad Mini. Στην τελευταία περίπτωση η ανάλυση πιθανόν θα είναι στα 1.400×1.050 pixels και η διαγώνιος δε θα ξεπερνά τις 8,5 ίντσες. Δεν αποκλείεται όμως και να δούμε ένα πιο συμμαζεμένο tablet στις 7,5” καθώς και μια τυπική ανάλυση 1.920×1.080 με αναλογία 16:9.

Από την άλλη πλευρά, το Surface Pro 3 δε θα είναι μόνο πιο ισχυρό στον επεξεργαστή, αλλά ενδεχομένως και μεγαλύτερο και λεπτότερο: δεν αποκλείεται να δούμε οθόνη 12 ιντσών ή και μεγαλύτερη και πάχος στα επίπεδα του “απλού” Surface 2. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν μάλλον τρεις βασικές παραλλαγές με επεξεργαστές Intel Haswell Core i3, i5 και i7 με διάφορες δυνατότητες παραμετροποίησης της μνήμης RAM (4 ή 8GB), αλλά και τους εσωτερικού SSD (128, 256 ή 512GB). Οι τιμές του Surface Pro 3 θα ξεκινούν από τα $800 και θα φτάνουν τα $1.900 για το μοντέλο με τα κορυφαία specs.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.