Όλο το Χόλιγουντ τσάμπα – και παράνομα – στο τσεπάκι σου!

Θυμάστε την εφαρμογή Popcorn Time με την οποία έγινε ένας ψιλο-χαμός στα PCs, αφού επέτρεπε να δεις οποιαδήποτε πειρατική ταινία στο τσακ-μπαμ με ένα κλικ, μέσω torrents; Μόλις έφτασε στο… Android!

Και ναι, κυρίες, κύριοι και κύρια, αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που το Hollywood μπορεί να κλείσει τις πόρτες του και όλοι οι εκεί εργαζόμενοι να αρχίσουν σοβαρά να σκέφτονται μια μελλοντική καριέρα στην εκτροφή βδέλλας, or whatever. Και αυτό διότι η πιο εύχρηστη εφαρμογή πειρατείας ταινιών που εμφανίστηκε ποτέ στα PCs, το Popcorn Time, η ίδια που δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την εξάπλωση της όσο και αν προσπάθησαν, μόλις έφτασε στο Android.

popcorn_time002.jpg

Η εφαρμογή μοιάζει οπτικά και λειτουργεί με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο με την desktop εκδοχή της, φέρνοντας τα latest and greatest της IMDB στο smartphone ή tablet σας, όπου και αν βρίσκεστε. Αρκεί, φυσικά, να υπάρχει γρήγορη σύνδεση προς το Internet.

alert

Να θυμίσουμε πως το αρχείο μιας τυπικής ταινίας συμπιεσμένης σε φιλική-προς-τους-πειρατέμπορους μορφή συνήθως αρχίζει από τα 300MBs (επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς σε standard ανάλυση ή υπερσυμπίεση από γνώστη σε αλγόριθμο h.264) και μπορεί να φτάνει τα… πολλά-πολλά GBs, οπότε η χρήση εφαρμογών όπως αυτή δεν προτείνονται για χρήση με mobile data – διότι τότε όσα “γλιτώσεις” από το να μην πληρώσεις εισιτήριο-ενοικίαση για να δεις μια ταινία, θα τα πληρώσεις… επί δέκα σε αυξημένες χρεώσεις bandwidth της mobile σύνδεσης σου.

Πάντως, όχι, δεν θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτήν, για τα “που”, “πως” και “τι” της υπόθεσης, αφού, όπως είπαμε, μιλάμε για μια εφαρμογή που εξαρχής έχει σχεδιαστεί για παράνομη χρήση. You’re on your own – μην βαριέστε να κάνετε κλικ στα… πέντε πρώτα αποτελέσματα μιας αναζήτησης μέσω Google Search! Όχι πως προτείνουμε τη χρήση της, έτσι; Απλά αναφέρουμε την ύπαρξη της.

Ody's thoughts

Προσωπικά, ούτε την έχω δει, ούτε την έχω εγκαταστήσει, ούτε την έχω δοκιμάσει ποτέ. Την είδηση μεταφέρω. Αν κάποιος την δοκίμασε, ας μας καταθέσει την άποψη του για το “τι λέει”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.