Μετάφραση… Star-Trek σε πραγματικό χρόνο από Microsoft και Skype!

Η Microsoft Research έδειξε την εξέλιξη της τεχνολογίας που είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2012, επιτρέποντας την μετάφραση της ομιλίας από μια γλώσσα σε μια άλλη σε (σχεδόν) πραγματικό χρόνο.

star_trek_universal_translator_004.jpg

Με άλλα λόγια, η εταιρεία έδειξε το Skype να λειτουργεί όπως ο… universal translator του Star Trek, καθιστώντας δυνατή την άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε δύο άτομα που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

Όπως ανακοίνωσε, το λογισμικό, που τελικά θα ακούει στο όνομα Skype Translator, θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του χρόνου σε μορφή beta για τα Windows 8.

Ody's thoughts

Κάτι μου λέει, όμως, πόσο μάλλον θα ξεχάσουμε τα ελληνικά από το όλο mix, όπως έχουμε, πια, κάνει και για τις σχετικές φωνητικές υπηρεσίες και δυνατότητες που παρέχει και η Google. Εξάλλου, τι είμαστε εμείς; 10 εκατομμύρια χωριανοί είμαστε. Πιο πολύ μιλάνε την εσπεράντο από ότι τα ελληνικά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.