Καλύτερη πλοήγηση και ευκολότερο offline στο νέο Google Maps

Επιτέλους, ένα σύνολο πραγματικά χρήσιμων αλλαγών και προσθηκών στην “τσεπάτη” εκδοχή του Google Maps!google_maps003.jpg

Αν και η Google ανανεώνει και αναβαθμίζει συχνά τα προϊόντα της, δεν θα έλεγες πως οι αλλαγές που κάνει είναι πάντα και τόσο σημαντικές. Ευτυχώς, στην περίπτωση της τελευταίας ανανέωσης του Google Maps, μιλάμε για αλλαγές που και είναι αισθητές, και, στο σύνολο τους, καλοδεχούμενες.

  • Οι οδηγίες πλοήγησης (turn-by-turn navigation) τώρα πια αναφέρουν και την λωρίδα στην οποία πρέπει να βρίσκεται το αυτοκίνητο αν θέλει κανείς να αποφύγει κίνηση ή, έστω, να προλάβει την έξοδο στην Αττική οδό.
  • Ευκολότερη πρόσβαση σε “εναλλακτικές διαδρομές” ώστε να μην είναι τοσο… παίδεμα όσο στις παλαιότερες εκδόσεις να βρεις… έξοδο διαφυγής από το μποτιλιάρισμα όπου έχεις κολλήσει.
  • Επιτέλους, έχουν ξεχωριστή επιλογή για την offline αποθήκευση χαρτών και όχι κάποια κρυφή μέθοδο όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.
  • Αν ζεις σε μια από τις λίγες πόλεις του εξωτερικού όπου δηλώνει το παρόν, μπορείς να πανηγυρίσεις για την καλύτερη υποστήριξη της υπηρεσίας μεταφορών Uber. Μάλλον δεν σου φάνηκε και τόσο χρήσιμο αυτό, έτσι;

Χρήσιμη αλλά όχι και καίριας σημασίας προσθήκη αποτελούν και τα βελτιωμένα φίλτρα αναζήτησης για εστιατόρια bar και ξενοδοχεία, που τώρα πια αναφέρουν και τις ώρες λειτουργίας, τις βαθμολογίες από χρήστες αλλά και το κόστος των υπηρεσιών τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.