Αυτό είναι το Office για tablets

Μέσα από μια αναλυτικότατη παρουσίαση της, η Microsoft αποκάλυψε τη νέα έκδοση του Office με ανασχεδιασμένο περιβάλλον ειδικά για χρήση κυρίως μέσω αφής ή/και stylus.
office_modern_ui_proposal001.jpg

Η αποκάλυψη δεν έγινε εν μέσω τυμπανοκρουσιών και πανηγυρισμών, αλλά μέσα από ένα αναλυτικό έγγραφο της Microsoft Research σχετικά με το “πώς βλέπει να λειτουργεί το ink based computing* στο μέλλον”. Σε αυτό, η Microsoft Research συμπεριλαμβάνει πλήθος εικόνων από το λεγόμενο “project Gemini”, μια εναλλακτική εκδοχή του Office με ανασχεδιασμένο περιβάλλον που ακολουθεί τη “Modern” προσέγγιση της εταιρείας. Ναι, “αυτή των Windows 8”.

Info

Το “ink based computing” που “λέει” η Microsoft είναι η ονομασία με την οποία χαρακτηρίζει η ίδια τον τρόπο χρήσης συσκευών παραπλήσιων των tablets που, όμως, πέρα από τα… δαχτυλάκια του κατόχου τους χρησιμοποιούν και stylus. Έτσι, είναι ευκολότερη π.χ. η εισαγωγή χειρόγραφου κειμένου, η σχεδίαση γραφικών κ.λπ.

note

Επισκεφθείτε το The Next Web με ένα κλικ στο πλήκτρο της πηγής μας για την αρχική είδηση και ακόμη περισσότερες εικόνες ή, καλύτερα, κατεβάστε όλο το PDF-παρουσίαση από κάπου εδω γύρω.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.