Καλύτερες μεταφράσεις από τη Google

Θα ενσωματώσει το World Lens, προσφέροντας γρήγορη μετάφραση λέξεων και φράσεων από εικόνες
world-lens
Το World Lens, αν δεν το έχεις ξανακούσει, είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και, γενικά, αρκετά εύστοχη εφαρμογή μετάφρασης, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone για να φωτογραφήσει εικόνες που περιέχουν κείμενο και στη συνέχεια μεταφράζει αυτομάτως και αντικαθιστά την εικόνα του πραγματικού κειμένου με τη μετάφρασή του, στην επιθυμητή σου γλώσσα.

Η Google φαίνεται ότι δεν προτίθεται να κάτσει και να πονοκεφαλιάζει για το πως θα κάνει reverse engineering αυτή τη λειτουργία κι έτσι σκέφτηκε, “τόσα λεφτά έχω μαζέψει από τις διαφημίσεις, δεν το αγοράζω το World Lens να τελειώνουμε;”. Κι έτσι λοιπόν, μετά το Twitch που θα εμπλουτίσει το YouTube, τώρα έρχεται και το World Lens να ενσωματωθεί στο Google Translate. Και είναι ιδιαίτερα βολικό για τη Google, καθώς το World Lens υπάρχει έτοιμο ήδη ως Android, αλλά και Google Glass app. Μια χαρά!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.