Το Dropbox, το update, η Condoleezza, το μπάχαλο, το petition.

Εν συντομία: το Dropbox έκανε update με νέες υπηρεσίες και δυνατότητες που χάθηκαν κάτω από την είδηση-που-προσπάθησε-να-θάψει, πως προσέλαβε την Condoleezza Rice ως βασικό στέλεχος. Αυτάαα!DropBox_for_Teams.png.jpg

Και για όποιον τα θέλει λιγάκι πιο αναλυτικά, η φάση έχει ως εξής…

Η παρεούλα του Dropbox προσπαθεί εδώ και καιρό να επεκτείνει τις υπηρεσίες της πέρα από την απλή αποθήκευση αρχείων στο cloud, και για αυτό είχε, π.χ., συμπεριλάβει ξεχωριστές δυνατότητες όσον αφορά στα αρχεία κειμένου και εικόνων (των οποίων επέτρεπε π.χ. την προβολή).

Πριν λίγες ημέρες, λοιπόν, το Dropbox φάνηκε να περνά στην “phase 2” της εξέλιξης του, δίνοντας μας ανάμεσα σε άλλα το Carousel, μια νέα λύση διαχείρισης φωτογραφιών, και μια εκδοχή της εφαρμογής διαχείρισης Mailbox για το Android. Και, πακετάκι με αυτά, που έκαναν αρχικά και τον μεγαλύτερο γδούπο, “πέρασε στα ψιλά” και το ότι τώρα πια βρισκόταν στο βασικό συμβούλιο του η Condoleezza Rice.

Dropbox_Carousel_-_001.png

Όχι, δεν είναι συνωνυμία: μιλάμε για την ίδια κυρία που είχε υποστηρίξει με σθένος το δικαίωμα να βασανίζονται αθώοι στο Guantanamo για να προστατευθεί το μάμα-αμέρικα από τις κακές εξω-αμερικάνικες απειλές (δηλαδή, όλους τους μη-αμερικάνους). Την ίδια που είχε υποστηρίξει πως, (μάλλον) ναι, (μάλλον) όντως ο Saddam Hussein διέθετε “Όπλα Μαζικής Περιστροφής” (or something).

Η οποία, προφανώς, λόγω ιδεολογίας, μάλλον δεν είναι και τόσο αντίθετη στη στάση της NSA όσον αφορά στην παρακολούθηση “του λαουτζίκου”. Και γνωρίζετε τι άποψη έχει, πια, όλο το Internet για την NSA και της παρακολουθήσεις της, έτσι;

Condoleezza_Rice_-_003.jpg

Και τότε, όταν το συνειδητοποίησαν τα ιντερνέτς, άρχισε το μπάχαλο.

Αυτή τη στιγμή θα βρείτε ουκ ολίγους χρήστες να αναρτούν μηνύματα όπου-έχουν-πρόσβαση απειλώντας πως θα φύγουν από το Dropbox για-το-οτιδήποτε άλλο, (τουλάχιστον) ένα petition με μπόλικες υπογραφούλες, και πλήθος άρθρων που έχουν αρχίσει να ξεπηδούν σαν μανιτάρια αμφισβητώντας τη… λογική του Dropbox να κάνει μια τέτοια “πρόσληψη” εν μέσω του… μπάχαλου με την NSA.

Το σίγουρο είναι πως η εικόνα της υπηρεσίας έχει αμαυρωθεί για πλήθος κόσμου, ενώ μάλλον θα δούμε και εδώ μια κίνηση παραπλήσια με αυτή της Mozilla κατόπιν του παραπλήσιου πρόσφατου μπάχαλου με τον νυν-νέο CEO της, Brendan Eich (εξαιτίας των απόψεων του όσον αφορά στους gay).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.