Ταξίδια στο χρόνο με το Google Street View

Η υπηρεσία Street View της Google εμπεριέχει πια αρκετά δεδομένα ώστε να επιτρέπει τα… ταξίδια στο χρόνο!Google_Street_View_time_travel_-_001.jpg

Εντάξει, δεν μιλάμε για κανονικά ταξίδια στο χρόνο – δεν την επισκέπτεσαι, πατάς κάποιο πλήκτρο και μεταφέρεσαι στο ενδυματολογικά ένοχο Disco παρελθόν σου σε μια τελευταία προσπάθεια διόρθωσης “εκείνων των φωτό που σε ξεφτίλισαν στην παρέα”. Μπορείς, όμως, να δεις το σπίτι σου πριν καεί!

Αν, βέβαια, είχε φωτογραφίσει το σπίτι σου από κάποιον κοντινό δρόμο πριν γίνει φλαμπέ.

Αφού, λοιπόν, τα τουτού της Google έχουν περάσει από πολλές τοποθεσίες περισσότερες από δυο φορές κάθε χρόνο, και η υπηρεσία “μετράει χρονάκια”, έχει κάποια δεδομένα ώστε να επιτρέπει πια να δει κανείς πως ήταν μια περιοχή στο κοντινό παρελθόν.

Το πιθανότερο, όσον αφορά στην Γκρέσια μας, είναι πως δεν θα βρείτε και πολλές ευκαιρίες για “ταξίδια στο χρόνο”. Ή αν ψάχνετε προς Τιμπουκτού ή άλλες όχι-και-τόσο-προσφιλείς-στη-Google περιοχές. Αν, όμως, αναζητήσετε τίποτα προς Νιού Γιόρκ – Νιού Γιόρκ μεριά, όλο και κάποιο χρονοτάξιδο θα κάνετε*.

Info

* Να σημειώσουμε πως ακόμη δεν έχει διαδοθεί παντού το τελευταίο update που επιτρέπει τα ταξίδια στο χρόνο, ενώ περιορίζεται (για την ώρα) στην desktop έκδοση του Google Maps.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.