Τέλος για το Ubuntu One. Ξέχνα το. Bye-bye!

Η άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ubuntu υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud της Canonical, Ubuntu One, μας αποχαιρετά αφού την… ταπείνωσε η Google."I do it with Ubuntu", εικόνα από το PiPES magazine

Ένα σύνολο σημαντικών αλλαγών στην τιμολογιακή πολιτική της Google όσον αφορά στα προϊόντα της που αφορούν στο cloud, την αποθήκευση σε αυτό και τη χρήση του ως server για την εκτέλεση εφαρμογών, που η εταιρία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, έκαναν όσους δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο να… ανατριχιάσουν.

Η μείωση του κόστους τους ήταν τόσο δραματική ώστε ήταν σίγουρο πως θα… κολλούσε τον ανταγωνισμό στον τοίχο, αναγκάζοντας τον να προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις. Και σίγουρα οι μικρότεροι παίκτες στον ίδιο χώρο δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν Πρώτος από αυτούς, όπως φαίνεται, το Ubuntu One.

Η Canonical ανακοίνωσε πως διακόπτει την υπηρεσία, εμμέσως πλην σαφώς διευκρινίζοντας πως η απόφαση της έχει να κάνει με τις πρόσφατες κινήσεις της Google.

Quote:

Όταν παρέχουμε μια υπηρεσία, θέλουμε να μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμια κλίμακα. (…) Για να μπορούσε να συνεχίσει να το κάνει αυτό το Ubuntu One θα απαιτούσε μεγαλύτερη επένδυση από πλευράς μας από ό,τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.

Με άλλα λόγια, η Miss Jane Silber της Canonical, από την οποία προέρχεται και το παραπάνω σχόλιο, εξηγεί πως η Canonical δεν μπορεί να κάνει μια επένδυση αντίστοιχη της Google ώστε η υπηρεσία της να μπορεί να παρουσιαστεί ως καλύτερη εναλλακτική. Και έτσι, την αποχαιρετάμε.

Πακετάκι με αυτήν θα ξεχάσουμε και την ποτέ-δεν-γνώρισε-επιτυχία υπηρεσία music streaming της Canonical, αφού από ό,τι φαίνεται είχαν σχεδιαστεί εξαρχής ώστε να λειτουργούν “χεράκι- χεράκι”.

Όποιος χρησιμοποιεί την υπηρεσία θα έχει χρόνο να κατεβάσει τα δεδομένα του από αυτήν μέχρι τις 30 Ιουλίου. Μετά, θα μπορεί να τα ξεχάσει και αυτά. Η επίσημη ημερομηνία που η υπηρεσία θα κλείσει τις πόρτες της, πάντως, είναι λίγο νωρίτερα, την 1 Ιουνίου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.