Ο Brendan Eich φεύγει από τη Mozilla λόγω αντι-gay-ισμού

Αν θυμάστε, πριν λίγες ημέρες είχαμε μιλήσει για το μπάχαλο που είχε γίνει με τον νέο CEO της Mozilla λόγω της στάσης του απέναντί στους gay. Ε, λοιπόν, ξεχάστε τον!Brendan_Eich_-_001.jpg

Σε επίσημη δακρύβρεχτη ανακοίνωση της, η Mozilla ανακοίνωσε την απομάκρυνση του νέου CEO της, Brendan Eich, “για τους γνωστούς λόγους”. Αυτούς που προκάλεσαν όλο τον πανικό γύρω από το όνομά του – και το δικό της – πριν από περίπου μια εβδομάδα. Για όσους δεν θυμούνται, ah, well… εμ… εξαιτίας του ότι είναι ταγμένος κατά των gay. Ορίστε. Το είπαμε.

Ο κύριος Eich είχε δώσει 1000 δολάρια από την τσεπούλα του σε ένα από εκείνα τα κινήματα που βλέπουμε από απόσταση στην Αμερική και κουνάμε το κεφάλι μας απογοητευμένοι, που είχε ως στόχο να εμποδίσει τον γάμο τον gay. Ξεχνώντας το ότι ο κύριος βρισκόταν στην Mozilla εδώ και τόσα χρόνια, οι ομοφυλόφιλοι χρήστες του Firefox πήραν αφορμή από την τοποθέτηση του ως CEO της εταιρείας για να δημιουργήσουν έναν μικρό χαμό, να αρχίσουν τις απειλές ότι θα έφευγαν από αυτόν τον browser για να πάνε σε οποιονδήποτε άλλο, να αρχίσουν τη δυσφήμηση της εταιρείας.

Ultimate_Gay_Fighter_002.jpg

Φυσικά, το βασικό πρόβλημα με όλα αυτά είναι πως ο κύριος Brendan Eich, παρά τις όποιες προσωπικές του αντιλήψεις, μπορεί να ήταν ο πλέον κατάλληλος για αυτήν τη θέση. Οι απανταχού ομοφυλόφιλοι καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να ενστερνίζονται τις δικές τους απόψεις περί σεξουαλικότητας (και όχι μόνο), και πως το τι κάνει κανείς στην προσωπική ζωή του και στο κρεβάτι του δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το τι κάνει στη δουλειά του.

Μιλάμε για την ίδια ακριβώς φάση, δηλαδή, με τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, τον διαχωρισμό της προσωπικής από την επαγγελματική ζωή.

Και πριν πεταχτεί κάποιος ομοφυλόφιλος να κλαφτεί πως έχουμε άδικο, ας θυμηθεί πως ο κύριος για τον οποίο μιλάμε είναι, επαναλαμβάνουμε, ο δημιουργός της JavaScript. Δηλαδή, της γλώσσας – τεχνολογίας στην οποία βασίζονται όλες οι δυναμικές εφαρμογές, όλα τα εντυπωσιακά sites του σημερινού Internet.

Αν αυτός δεν ήταν κατάλληλος για το πηδάλιο μιας εταιρίας βασικό προϊόν της οποίας είναι ένας Internet browser, τότε ποιος; Μήπως θα ήταν καταλληλότερος ένας gay που δεν έχει την παραμικρή σχέση με ιντερνετικές τεχνολογίες; Μήπως κάποιος bisexual που δεν έχει χρησιμοποιήσει υπολογιστή ποτέ του; Επαναλαμβάνουμε, η προσωπική ζωή κάποιου δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πόσο καλός είναι στην εργασία του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.