Και πάλι στα δικαστήρια ο Kim Dotcom

Οι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες κυνηγούν για μια ακόμη φορά το… πεθαμένο εδώ και χρόνια Megaupload!Kim_Dotcom_-_001.jpg

Μπορεί το Megaupload να αποτελεί παρελθόν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά οι κινηματογραφικές εταιρίες, που θεωρούν πως θίχτηκαν μέσω αυτού τα πνευματικά τους δικαιώματα, δεν το ξεχνούν. Έτσι, κινήθηκαν για μια ακόμη φορά κατά αυτού, και του δημιουργού του, Kim Dotcom, υποστηρίζοντας πως αποτελούσε ένα… άντρο ακολασίας όσον αφορά στη διακίνηση πειρατικού υλικού στο Internet.

Η δικαστική τους κίνηση συνοδεύεται από ισχυρισμούς πως το Megaupload δεν παρείχε ένα κεντρικό κατάλογο με τα αρχεία που φιλοξενούσε προς τους επισκέπτες του για να κρύψει το ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν πειρατικά. Αντί αυτού, βασιζόταν σε άλλα sites που παρείχαν links προς τα αρχεία που φιλοξενούνταν σε αυτό.

Megaupload_-_002.jpg

Διότι, προφανώς, κάθε υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων “στο cloud” οφείλει να παρέχει ένα κατάλογο τους προσβάσιμο από όλους τους χρήστες, γράφοντας στα παλιά της υποδήματα κάθε κανόνα περί ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων του κάθε χρήστη της αυτόνομα. Με άλλα λόγια, αυτό που ισχυρίζονται οι κινηματογραφικές εταιρείες, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν, είναι πως τα αρχεία που εσύ ανεβάζεις για παράδειγμα στον προσωπικό σου λογαριασμό στο dropbox ή στο Google drive, πρέπει αυτομάτως να αναρτώνται και σε έναν κεντρικό κατάλογο που να τα καθιστά προσβάσιμα από όλους όσους χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία με εσένα.

Το ότι δεν το έκανε αυτό το Megaupload είναι… απόδειξη για το ότι διακινούσε πειρατικό περιεχόμενο!

Αυτό είναι ένα, μόνο, από πολλά… αλλοπρόσαλλα επιχειρήματά των κινηματογραφικών στούντιο κατά του Megaupload και του Kim Dotcom, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει ήδη σχολιάσει την κίνηση τους ως…

Quote:

…a load of nonsense…

…με το οποίο και, σε μεγάλο βαθμό, συμφωνούμε. Κανείς δεν είπε πως το Megaupload δεν χρησίμευε για την διακίνηση πειρατικού περιεχομένου, πέρα από τον δημιουργό του – εμείς, οι υπόλοιποι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Απλά, τα επιχειρήματά των κινηματογραφικών στούντιο στην προκειμένη περίπτωση είναι γελοία, δείχνουν τεχνολογική άγνοια, Και μάλλον το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν το γέλιο σε όσους γνωρίζουν πέντε πράγματα από το “πως δουλεύουν τα ιντερνέτς”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.