Εκτός YouTube η Open Source ταινία Sintel λόγω copyright της Sony. Και καλά.

Η ταινία Sintel είναι φτιαγμένη από χομπίστες με το open source πρόγραμμα δημιουργίας 3D γραφικών και animation, Blender, διατίθεται δωρεάν, και μόλις “κατέβηκε” από το YouTube λόγω Sony.Sintel_blender_-_003.jpg

Η Sony, προφανώς εσφαλμένα, έσπευσε να κατεβάσει την ταινία από το YouTube, επειδή, και καλά, θίγει τα πνευματικά της δικαιώματα. Άσχετα αν, στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για μια ταινία που δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτήν.

Κάποιοι εκτιμούν πως λόγω του ότι η ταινία παρουσιάζει σχετικά εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά, και μάλιστα σε ανάλυση μέχρι και 4K, η Sony την έχει χρησιμοποιήσει στο διαφημιστικό υλικό για τις τηλεοράσεις της υπερ-υψηλής ανάλυσης 4K. Και κάπου, κάπως, κάποιος που δεν το έψαξε αρκετά, θεώρησε πως αυτό το υλικό προβάλλεται στις τηλεοράσεις της είναι και… δικό της, και έκανε μια βεβιασμένη, θα την έλεγες και… ηλίθια, κίνηση.

Sintel_blender_-_002.jpg

Ody's thoughts

Και εγώ βλέπω στην τηλεόραση μου το άγαλμα της Ελευθερίας. Άρα, αφού το βλέπω στην δική μου τηλεόραση, είναι δικό μου! Λογική Sony! Ψάχνομαι να κάνω μήνυσή στους Αμερικάνους!

Για τους “ψείρες” της παρέας, εντάξει, δεν μιλάμε για “Open Source” αλλά “Creative Commons”, όσον αφορά στην “άδεια διάθεσης” της ταινίας, αλλά το γράψαμε έτσι για να μπορούν να το καταλάβουν όλοι.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.