Η Google φτιάχνει το στόλο των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων της

Εξαγοράζει την εταιρεία κατασκευής drones, Titan Aerospace

Σε ένα ακόμη επεισόδιο της μάχης μεταξύ Google και Facebook για την επικράτηση στο παγκόσμιο Internet, η πρώτη φαίνεται να κερδίζει μια μάχη, στο μέτωπο των ιπτάμενων ρομποτικών οχημάτων (drones). Αν και τον περασμένο μήνα είχε αποκαλυφθεί η πρόθεση της Facebook να εξαγοράσει μια από τις πιο ανερχόμενες εταιρείες στο χώρο, Titan Aerospace, η Google φαίνεται ότι την πρόλαβε στο νήμα και καταθέτοντας πιο δελεαστική προσφορά, την προσάρτησε στο σχήμα της.

Η Titan κατασκευάζει αυτόνομα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να πετάξουν σε ύψος 20 χιλιομέτρων συνεχώς για πέντε χρόνια. Σε αυτό το ύψος, σχεδόν στις παρυφές της γήινης ατμόσφαιρας, δεν κινδυνεύουν επί της ουσίας, από καιρικά φαινόμενα και μπορούν έτσι να εξυπηρετήσουν αδιάλειπτα τις ανάγκες που καλούνται να καλύψουν. Εν προκειμένω, η Google επιδιώκει να δημιουργήσει ένα στόλο από τέτοια αεροσκάφη, τα οποία θα λειτουργούν ως κόμβοι για το δικό της παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνιών, χωρίς να εξαρτάται τόσο πολύ από τους δορυφόρους.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.