Το Facebook θέλει τα λεφτά σου

Μπαίνει βαθύτερα στο παιχνίδι των online συναλλαγών και των mobile αγορών
Φανερές πλέον είναι οι προθέσεις του Facebook να μπει δυναμικά στο πεδίο των in-app αγορών, αλλά και να μετατραπεί, σταδιακά, σε βασικό κόμβο διακίνησης χρηματικών συναλλαγών των χρηστών του. Αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον συνάγεται από την πρόσφατη κατάθεση αίτησης που κατέθεσε σε αρμόδια ευρωπαϊκά διατραπεζικά όργανα. Με την αίτηση αυτή, το Facebook θέλει να αποκτήσει τον επίσημο τίτλο υπηρεσίας διακίνησης ηλεκτρονικού χρήματος, στα πρότυπα του Pay-Pal ή του Google Wallet – φυσικά το τελευταίο, τρία χρόνια μετά την εμφάνισή του, ακόμη δεν έχει αποκτήσει τη δυναμική που θα επιθυμούσαν οι δημιουργοί του.

Όπως επισημαίνεται, το Facebook εξοικονόμησε περί το 9% των €2,1 δις που διακινήθηκαν μέσω των διάφρων υπηρεσιών του – κυρίως αγορών μέσω εφαρμογών για την desktop έκδοση του facebook. Ωστόσο η εταιρεία δεν έχει εκμεταλλευθεί ακόμη τις mobile συσκευές, ενώ από την άλλη δεν έχει αναπτύξει ακόμη την πλατφόρμα που θα της επιτρέπει να διαχειρίζεται εικονικό χρήμα, το οποίο θα ανταλλάσουν οι χρήστες του μέσα στο Facebook, αλλά και θα το χρησιμοποιούν για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών μέσα στους κόλπους του.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.