Νέος δορυφόρος στον Κρόνο;

Ένα νέο φεγγάρι δημιουργείται μέσα από τους δακτυλίους του κολοσσιαίου πλανήτη – ή μήπως όχι;
saturn-new-moon
Πέρσι, το διαστημικό όχημα Cassini, το οποίο περιφέρεται γύρω από τον Κρόνο και τους δορυφόρους του, φωτογράφησε το εξωτερικό μέρος των δακτυλίων του Κρόνου και οι υπεύθυνοι επιστήμονες της NASA παρατήρησαν έναν περίεργο σχηματισμό μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων στον εξωτερικό δακτύλιο.

Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι πρόκειται για τη γέννηση ενός νέου δορυφόρου του Κρόνου, κάτι το οποίο τα διάφορα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να χαιρετίσουν ως τη δημιουργία νέου δορυφόρου. Το γεγονός είναι, όμως, ότι στην επίσημη ανακοίνωση της NASA, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι περισσότερες πιθανότητες έχει το σενάριο να πρόκειται για μια διάλυση ενός πρώιμου σχηματισμου δορυφόρου – παρατηρούμε δηλαδή το θάνατο και όχι τη γέννηση ενός δορυφόρου.

Όπως και να έχει πάντως, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τις διεργασίες που επιτελούνται σε τέτοια πλανητικά συστήματα, καθώς ο Κρόνος με τους δακτυλίους του κρύβει ακόμη αναρίθμητα μυστικά, τα οποία θα αποκαλυφθούν μόνο με νέες αποστολές διαστημοσυσκευών, αλλά και ακόμη πιο εντατικές παρατηρήσεις από τη Γη και το διάστημα.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.