Η εκταφή του Ε.Τ. του εξωγήινου

Πάρτι στην έρημο για ένα θρυλικό παιχνίδι του παλιού Atari 2600
et-atari-2600-excavation
Το 1983 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για το gaming: η τότε κραταιά Atari υπέστη ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα, καθώς η τεράστια επένδυσή της στο παιχνίδι Ε.Τ. δεν απέφερε καρπούς και σηματοδότησε ένα παγκόσμιο κραχ στη βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών που διήρκεσε μέχρι το 1985. Το αποτυχημένο παιχνίδι, που βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία του Steven Spielberg, έμεινε στα χέρια μιας πτωχευμένης Atari, η οποία έθαψε εκατομμύρια cartidges του παιχνιδιού σε χωματερή στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Περισσότερο από 30 χρόνια μετά, η Microsoft είχε την ιδέα να πάρει ένα κινηματογραφικό συνεργείο και να πάει στη συγκεκριμένη χωματερή για να ξεθάψει το θρυλικό game, φτιάχνοντας και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ στην πορεία. Το γεγονός πήρε αρκετή δημοσιότητα και έγινε ατραξιόν για πολλούς κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά και άτομα γειτονικών επαρχιών που θέλησαν να συμμετάσχουν στην… εκταφή του αρχαϊκού game.

Έτσι κατέληξε να γίνει ένα πάρτι στη μέση της ερήμου, με τις φωτογραφίες να διαδέχονται η μία την άλλη και τους παρευρισκόμενους να διασκεδάζουν προσπαθώντας να παίξουν το παιχνίδι σε παλιές κονσόλες Αtari 2600. Ακόμη και ο δημιουργός του game, Howard Scott Warshaw ήταν εκεί, υπογράφοντας ένα ξύλινο πλακάτ απομίμησης του παιχνιδιού. Μπορεί εκείνη την εποχή να είχε γίνει το μαύρο πρόβατο της παγκόμιας βιομηχανίας games, αλλά 30 χρόνια μετά δηλώνει ότι τον ευχαριστεί ότι ένα παιχνίδι που δημιούργησε πριν από τόσες δεκαετίες ανακινεί και πάλι συζητήσεις και δημοσιότητα…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.