The Devil’s Lair: νέο gameplay video για το Destiny

Καθώς τα πρώτα previews έρχονται στο φως, ένα ακόμη gameplay video έρχεται να μας αναστατώσει και πάλι!
destiny-panorama
Το ερώτημα όλων είναι κατά πόσο το Destiny θα ανταποκρθεί στην τρομερή φήμη που έχει ήδη πάρει μέσα από την προώθηση και την έντονη συζήτηση, μέσα από την οποία η κατασκευάστρια Bungie θέλει να μας πείσει ότι πρόκεται όχι μόνο για ένα “MMO Halo”, αλλά κάτι εντελώς καινούριο, που θα επαναπροσδιορίσει τα shooters.

Τα πρώτα previews που μόλις δημοσιεύθηκαν, κάνουν λόγο για ένα παιχνίδι με εντυπωσιακά γραφικά, “σφιχτό” και “δεμένο” gameplay, αλλά επισημαίνουν ότι αυτό που τους έχει δώσει η Bungie μέχρι σήμερα δεν είναι παρά ένα ελάχιστο μέρος της συνολικής εμπειρίας που θα έχουν οι παίκτες στο κανονικό παιχνίδι. Ελπίζουμε μονάχα η Bungie να μη διαψεύσει τις προσδοκίες μας και να μην κάνει τα λάθη που έγιναν στο Elder Scrolls Online, το οποίο αποδεικνύεται μετριότατο, τουλάχιστον στο PVE κομμάτι του.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
 • lefteris

  παιδιά αυτό είναι PS4 ? κάπου έγραφε , press x to play.. τα γραφικά του , δεν μου κάνουν για ps3 πάντως ..

 • ducklord

  ΑΥΤΟ το βιντεάκι με απογοήτευσε και εμένα, δίνοντας μου την εντύπωση πως, ναι, τελικά είναι απλά “ένα MMO Halo” και “ένα παλιομοδίτικο FPS με ολίγη απο action RPG”. Τα δε γραφικά του μου φέρνουν σε ένα κομματάκι πιο βελτιωμένο (και scifi) Rage.

  Ακόμη και έτσι, από τεχνικής άποψης, είναι καλύτερα από ό,τι έχει επιδείξει μέχρι σήμερα το PS3. Πρόσεξε: όχι από ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ άποψης. Π.χ. το κορυφή-του-PS3 The Last of Us είχε καλύτερα γραφικά όσον αφορά στο εικαστικό κομμάτι, αλλά αντικειμενικά χειρότερα όσον αφορά στο τεχνικό (χαμηλότερη ανάλυση, χειρότερα εφέ φωτισμού κ.λπ.).

 • galacticusX

  Πάμε στοίχημα ότι θα φάνε τρελή ήττα με network glitches; Είναι σπάνιο τέτοια MMO-FPS να λειτουργούν καλά. Έχουν κάνει μεγάλο σαματά και το παραμικρό λάθος θα τους σκάσει, με το υπερβολικό hype που έχουν δημιουργήσει, στα μούτρα.

 • ducklord

  ΕΙΧΑΝ hype. Τωρα πια, όχι και τόσο. Τους… το έφαγε (μάλλον δικαιολογημένα) το Titanfall. Και κοίτα, φίλε μου, το πώς και οι δυο εταιρείες ήταν διάσημες κυρίως για ΕΝΑ FPS που αναμασούσαν (εντάξει, πορωμένοι οπαδοί, “εξέλισσαν”) για χρόνια και χρόνια, και όταν τους δόθηκε οι ευκαιρία “να φτιάξουν κάτι καινούργιο” έκαναν… τι;

  Οι μεν ΟΝΤΩΣ εξέλιξαν το είδος των FPS, με την ίδια λογική που π.χ. είχε “εξελίξει” τα platform games το Metroid και, αργότερα, το Castlevania. Εκεί είχε προστεθεί εξερεύνηση και εξέλιξη από RPGs, στο Titanfall “χώθηκε” για-πρώτη-φορά-πραγματικά-καλό… “παρκούριασμα” (μπορεί να λάτρεψα το Mirror’s Edge, “καλό παρκούρ” δεν το έλεγες), οι Titans σε διπλό ρόλο A.I. controlled συμμάχου – mech που το ελέγχεις ο ίδιος, και τέτοια δομή στη δράση ώστε να έχεις ΠΑΝΤΑ κάτι να κάνεις – και ΠΑΝΤΑ “να καταφέρνεις κάτι”, είτε είσαι ο απόλυτος νουμπάς είτε ο υπερ-μέντορας.

  Στο άλλο μας έδωσαν νέους πλανήτες για background και νέους εξωγήινους για να πυροβολήσουμε, με παραλλαγές τον ίδιων όπλων που γνωρίζουμε εδώ και τόσα χρόνια. Αλλά οι αποστολές της campaigns σου θα μοιάζουν περισσότερο με quests (ω, τι πρωτότυπο, ΔΕΝ το έχουμε ξανα-ματα-ειδεί σε κανένα “άξιο γκέημ”).

  Ποιός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος; :-P

 • galacticusX

  Το Titanfall δεν ανήκει ακριβώς στο ίδιο είδος με το Destiny. Περισσότερο μοιάζει σαν μια φουτουριστική εκδοχή του BF και του CoD, με την προσθήκη του parkour και των mechs. Πέρα όμως από το core gameplay που είναι όντως κάτι φρέσκο και ευπρόσδεκτο, είναι πάρα πολύ φτωχό. Έχει πολύ λίγους χάρτες και μάλιστα στατικούς, χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος για να διατηρηθεί τεχνητά η ισορροπία μεταξύ των pilots και των mechs. Το multiplayer campaign του δεν είναι ούτε για μεζέ και πέρα από deathmatch και domination πρακτικά δεν έχει να κάνεις άλλα πράγματα. Δεν έχει progression, δεν έχει leveling, δεν έχει customization, έχει λίγα όπλα, δεν μπορείς να επιλέξεις server που θα συνδεθείς, δεν έχει private lobbies. Εκτός κι αν σ’ αρέσει το random matchmaking για να μπαίνει μέσα ο κάθε άγνωστος παπάρας και να σου τη σπάει. Με άλλα λόγια, αν εξαιρέσεις τις 2 ευπρόσδεκτες αλλαγές στο gameplay του, που θα τις βαρεθείς μετά από 10 ώρες πηδώντας από ‘δω και από ‘κει, τί θα κάνεις; Τίποτα. Θα το βαρεθείς και μετά θα κάθεσαι σαν τον βλάκα να πληρώνεις 10ευρα στη Respawn για extra packs που έχουν 3 χάρτες!! ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΤΕΣ!! Και τώρα σύγκρινε το Titanfall, ένα παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει εδώ και 2 μήνες με το Destiny για το οποίο στην πράξη δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο μεγάλο θα είναι, τι όπλα θα έχει, τι οχήματα θα έχει, ποια και πόσα campaigns, πως ακριβώς θα λειτουργούν τα classes του, πως θα συμπεριφέρονται οι servers του (το Titanfall σε PC κρασάρει μαθηματικά 1 στα 2 sessions), τι clans θα μπορείς να φτιάξεις, και τόσα άλλα. Εγώ δεν το φοβάμαι το Destiny στο gameplay, μονάχα στο γεγονός ότι θα διεξάγεται σε open world: εκεί πρέπει η Bungie να γεμίσει τον κόσμο με ενδιαφέροντα quests, events που θα γεμίζουν σεναριακά το σύμπαν του και δε θα σε αφήνουν να βαριέσαι – είναι ένας βασικός λόγος βαρεμάρας του ESO.